PostNL verhoogd tarieven postdiensten

Normal postnl
PostNL wijzigt zijn tarieven voor het basispakket aan postdiensten per 1 januari 2019. Dit basispakket heet de universele postdienst (UPD). Het postbedrijf wil onder andere de prijs van een postzegel met het cijfer 1 verhogen van 83 naar 87 eurocent. Het laagste frankeermachinetarief stijgt van 77 naar 81 cent. Het tarief voor binnenlandse pakketjes verandert niet.

De minister van Economische Zaken en Klimaat heeft de regels bepaald voor het aanpassen van de tarieven voor de UPD. De Autoriteit Consument & Markt berekent aan de hand van deze regels de uiterste grens voor tariefsverhogingen en toetst of de tariefswijzigingen die PostNL wil doorvoeren binnen deze grens vallen. Voor de wijzigingen die per 1 januari 2019 ingaan, is dit het geval.

Heeft u na 1 januari 2019 nog postzegels over met het cijfer 1? Dan hoeft u niet bij te plakken. Doordat er geen waarde meer op de postzegels staat, blijft de postzegel geldig. Ook na een tariefstijging. Een postzegel met het cijfer 1 is voor brieven tot en met 20 gram.

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief