Politiemedewerker verdacht van witwassen

Normal mouw nieuwe uniform politie
Een beleidsmedewerker van de directie Facilitair Management is donderdag 7 maart buiten functie gesteld. Deze politiemedewerker werd afgelopen week in een strafrechtelijk onderzoek aangehouden. Hij wordt verdacht van witwassen. Zijn directe collega’s zijn geïnformeerd.
‘Voor collega’s waarvan is vastgesteld dat ze de grens overschrijden, is in het korps geen plaats.’ Dat zegt korpschef Erik Akerboom in reactie op enkele recente integriteitskwesties waarbij politiemedewerkers betrokken zijn.

Integriteit cruciaal

‘Integriteit is cruciaal voor de politie en daarom één van onze belangrijkste kernwaarden. Burgers moeten ons kunnen vertrouwen en de recente gebeurtenissen raken dan ook het imago van het korps. Wij hebben een voorbeeldfunctie en er mag van ons verwacht worden dat wij zorgvuldig met onze bevoegdheden omgaan. Wie de wet handhaaft moet zich er zelf ook aan houden. Daar sta ik voor. Gelukkig doen alle collega’s dat ook, een enkeling uitgezonderd.’

Klap in gezicht

‘Deze incidenten raken alle politiemensen die 24/7 klaar staan voor de veiligheid van Nederland. Elk incident is een klap in hun gezicht’, aldus de korpschef.

Eerlijk en transparant

‘Politiewerk is mensenwerk en mensen maken fouten. Soms onbewust, maar helaas soms ook bewust. En het is goed dat we daar eerlijk en transparant over zijn. En van leren om risico’s in de toekomst te verkleinen.’

Plichtsverzuim

‘Signalen van mogelijk plichtsverzuim worden zonder aanziens des persoons onderzocht. Meldingen en tips worden serieus genomen, nu en in de toekomst. Iedereen die de verdenking op zich laadt een integriteitsgrens te overschrijden, behandelen we op basis van feiten.’

Disciplinair onderzoek

De komende tijd doen de politie en het OM nader onderzoek in deze zaak, ook naar de betrokkenheid van de betreffende politiemedewerker. Het disciplinair onderzoek zal starten zodra de stand van zaken in het strafrechtelijk onderzoek dat toelaat. Tussentijds doet de politie geen mededelingen over de onderzoeken.

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief