Otolift wint de smart manufacturing award!

Normal koninklijke otoloft

De Koninklijke Otolift, een internationale marktleider in trapliften uit Bergambacht, heeft in 2019 de Metaalunie Smart Manufacturing Award in de wacht gesleept. Deze prijs, die in maart 2019 werd uitgereikt in de Jaarbeurshal in Utrecht, heeft het bedrijf gekregen vanwege de brede innovaties die het heeft doorgevoerd. Als marktleider in trapliften is Otoloft internationaal actief op het gebied van de ontwikkeling, productie en installatie van trapliften. De grootste ontwikkeling die het bedrijf heeft doorgemaakt, is het overstappen van maatwerk trapliften naar het maken van modulaire producten. Als marktleider in trapliften onderscheidde Otolift zich, zo vatte Anita van Gils van de jury het samen, niet alleen door de innovatieve producten maar ook de procesvernieuwing en op sociale innovatie op organisatorisch niveau.  Execellente ontwikkeling van medewerkers en processen

De jury prees Otolift vanwege de excellente ontwikkeling die dit metaalbedrijf doorgemaakt heeft. Van Gils stelde, als juryvoorzitter, het volgende: 'Otolift heeft een eigen ontwikkelafdeling die op maat eigen software heeft geschreven en ontwikkeld voor de procesbesturing.' Door het eigen personeel te stimuleren zelf bij te dragen een technische en innovatieve ontwikkelingen, is Otolift erin geslaagd om het personeel in te zetten bij de eigen ontwikkeling. Deze uitdagingen zorgen voor een positief en stimulerend werkklimaat. Verder heeft Otolift de eigen concurrentiepositie verbeterd en ook de continuïteit van de eigen onderneming weten te bestendigen. Het bedrijf heeft succesvol en op een slimme manier de implementatie van RFID doorgevoerd en een systeem geïmplementeerd van barcoding, dat uiterst effectief is. Ook het inzetten van zogeheten poedercoating, dat digitaal de spuiterij aanstuurt, is een succes geworden. Ten slotte prees de jury ook de gestroomlijnde procesbegeleiding en werkinstructies via het aansturingssysteem Shop Floor Control. Onder luid gejoel van het personeel... Productiedirecteur Alex Ooms nam, onder luid gejoel van de meegekomen personeelsleden van Otolift, de Smart Manufactering Award in ontvangst. Aan de prijs is een geldbedrag van 5000 euro verbonden, naast de eer en goede naam die oplevert. Ook de andere twee genomineerden werden genoemd en geprezen door de jury. Dit betrof Maarten Hummelen van GSE bv uit Brummen en Leo van Loen van Vanmac uit Amersfoort. Stuk voor stuk top smartbedrijven die zich op innovatief vlak onderscheiden hebben van de middenmoot. NRK Rethink Awards Duurzame producten Naast de prestigieuze Smart Manufactering Award werd tijdens deze avond tevens de NRK Rethink Awards Duurzame producten uitgereikt. De bedrijven in de maakindustrie stonden dan ook even volop in de aandacht en konden laten zien hoe vernieuwend en doelgericht ze zijn voor de Nederlandse én mondiale industrie.

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief