Nederlander met modaal inkomen ziet salaris met 98 euro stijgen

Normal unavailable image
Het netto maandloon van een modaal inkomen stijgt in 2019 met 98 euro. Dat is een stijging van 4,51 procent. Dit betekent dat deze groep het meest profiteert van de nieuwe maatregelen. Dit blijkt uit de doorrekeningen van HR-dienstverlener Raet, die gelijk na het bekendmaken van de Rijksbegroting zijn uitgevoerd. De belangrijkste overige conclusies luiden als volgt:
  • Werknemers met een twee keer modaal inkomen zien hun nettoloon stijgen met 119 euro per maand. Dit is een stijging van 3,28 procent.
  • Nederlanders die in 2018 het minimumloon verdienen, krijgen in 2019 per maand 16 euro meer; een stijging van 1 procent. Het is nog niet bekend wat het minimumloon wordt in 2019. Als het bedrag niet wordt aangepast, is dit de groep die het minst profiteert.
In de berekeningen is geen rekening gehouden met eventuele wijzigingen in de pensioenpremies. Joke van der Velpen, Kennismanager bij Raet: “De troonrede van dit jaar is positief. Mooi, maar wat voor de Nederlander veel belangrijker is, zijn de gevolgen van de voorgenomen maatregelen op de persoonlijke situatie. Uiteindelijk wil iedereen weten welk salaris er in 2019 op zijn of haar bankrekening wordt bijgeschreven. Daarom hebben wij de maatregelen direct na de bekendmaking van de Rijksbegroting doorgerekend naar een concreet salaris. Hiermee kunnen we werkgevers en medewerkers helpen om inzicht te krijgen in de juiste cijfers. Zo dragen we bij aan minder speculatie en grove schattingen en nauwkeurige berekeningen en inzicht.”

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief