Mexicaanse arts opgenomen in het ziekenhuis na inenting

Normal pexels ricardo esquivel 1573471
Afbeelding: Pexels

De Mexicaanse autoriteiten bestuderen de opname van een 32-jarige vrouwelijke arts die in het ziekenhuis werd opgenomen na het nemen van het Pfizer-BioNTech COVID-19-vaccin.

De arts, wiens naam niet is vrijgegeven, werd opgenomen op de intensive care van een openbaar ziekenhuis in de noordelijke staat Nuevo Leon nadat ze epileptische aanvallen, ademhalingsproblemen en huiduitslag had gehad.

"De eerste diagnose is encefalomyelitis", zei het ministerie van Volksgezondheid in een verklaring die vrijdagavond werd vrijgegeven. Encefalomyelitis is een ontsteking van de hersenen en het ruggenmerg.

Het ministerie voegde eraan toe dat de dokter een geschiedenis van allergische reacties heeft en zei dat er geen bewijs is uit klinische onderzoeken dat iemand een hersenontsteking heeft ontwikkeld na toediening van het vaccin.

Pfizer en BioNTech waren niet direct bereikbaar voor commentaar.

Meer dan 126.500 mensen zijn overleden aan COVID-19 in Mexico. Het land begon de eerste ronde van COVID-19-vaccins te verspreiden onder gezondheidswerkers op 20 december 2020.

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief