Mensen langer zelfstandig met spraakgestuurde technologie

Normal foto 38344

Dat nieuwe technologie een grote rol kan spelen in het langer zelfstandig blijven functioneren van oudere mensen, bewijst het spraakgestuurde systeem van Q-thuis. Ben je als oudere vaak alleen? Ben je een mantelzorger? Of heb je een vader of moeder op leeftijd die vaak alleen thuis is, dan is Q-thuis een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar hulpmiddel dat je een geruststellend gevoel geeft. Kijk voor meer informatie op www.weerthuis.com/q-thuis of www.q-thuis.nl.

Functies van Q-thuis

Een unieke functionaliteit van Q-thuis is dat je met je stem hulp kan inroepen. Bovendien wordt de gebruiker verzocht zich elke dag even te melden om te laten weten dat alles goed met hem gaat. Ook kan het systeem je eraan herinneren dat er medicijnen ingenomen moeten worden. Allemaal functies die het veiligheidsgevoel verhogen. Maar het systeem heeft ook veel leuks te bieden. Bij het opstaan wordt bijvoorbeeld het nieuws voorgelezen en worden de afspraken van die dag doorgenomen. Je kan vragen waar dat ene leuke restaurantje zit, maar ook het afspelen van je favoriete muziek of het dimmen van de verlichting is met één spraakcommando geregeld.

Simpele werkwijze

Het gebruiksvriendelijke systeem wordt direct geactiveerd na het geven van een commando. In geval van nood of bij het uitblijven van de melding dat alles goed gaat met de gebruiker, ontvangen mantelzorgers, kennissen en/of familie direct een mail en een sms. Contactpersonen zijn zodoende direct op de hoogte van een eventuele penibele situatie van de betrokkene. Q-thuis – persoonlijke beveiliging in een handomdraai, én tegen een acceptabele prijs.

Google Home

Q-thuis werkt alleen in combinatie met een Google Home-speaker. Elk apparaat heeft een bereik van 7 meter, zodat een netwerkje van 2 of 3 speakers al gauw een hele woning afdekt. De gebruiker van Q-thuis dient voor het downloaden van de besturingsapp in het bezit te zijn van een tablet of smartphone én een goede wifiverbinding. Hoewel de installatie van de speaker(s) niet erg complex is, kan dit ook volledig verzorgd worden.

Lang zelfstandig blijven, dat is wat ouderen vaak willen. Met Q-thuis wordt de persoonlijke beveiliging nog verder geoptimaliseerd, omdat men weet dat in geval van nood hulpverlening snel ter plaatse is. Met de combinatie van Q-thuis, Google Home en de stem van de gebruiker wordt optimaal gebruikgemaakt van de huidige technologische ontwikkelingen. Het is een fijn idee als je ouders hierdoor op een veilige manier wat langer kunnen genieten van hun zelfstandigheid.

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief