Koningin Máxima lanceert online tool voor ondersteuning van jongeren met mentale klachten

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van Stichting MIND Us, lanceert op 26 maart een online tool gericht op volwassenen. Deze tool is bedoeld om hen te leren hoe zij jongeren met beginnende mentale klachten kunnen ondersteunen. De lancering vindt plaats bij Skatepark Den Haag.

Over de online tool

De online tool is ontworpen om volwassenen in de omgeving van jongeren bewust te maken van hun rol als steunfiguur. Het biedt handvatten om die rol met vertrouwen te vervullen. Dit kan bijdragen aan de mentale gezondheid van jongeren. De online tool bestaat uit drie modules van elk ongeveer 15 minuten.

  1. De eerste module richt zich op het signaleren van mentale problemen bij jongeren.
  2. De tweede module gaat over het voeren van gesprekken met jongeren over hun mentale gezondheid.
  3. De derde module leert hoe je jongeren verder kunt helpen.

Lancering en discussie

Tijdens de bijeenkomst gaan jongeren in gesprek met MIND Us ambassadeur Giel de Winter over het belang van een luisterend oor en de rol die steunfiguren kunnen spelen bij beginnende mentale klachten. Koningin Máxima zal vervolgens samen met jongeren de supporttool lanceren. Aanwezigen zullen een module doorlopen en een wetenschapper zal uitleg en duiding geven.

Na de lancering zullen diverse organisaties in aanwezigheid van Koningin Máxima hun handtekening zetten onder een verklaring om bij te dragen aan de verdere implementatie van de online tool. Koningin Máxima zal ook een gesprek voeren met vertegenwoordigers van deze organisaties over het vroeg signaleren van problemen bij jongeren en het belang van het bieden van een luisterend oor.

Het doel van MIND Us is dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid, zich veerkrachtig ontwikkelen en hulp weten te vinden wanneer dat nodig is. Deze online tool is een stap in de richting van dat doel.