Krachtige vrouwen krijgen podium tijdens Operadagen Rotterdam

Normal unavailable image

Een ijzersterk portret van feministe Sylvia Plath, het indrukwekkende levensverhaal van de Afro-Amerikaanse vrijheidsstrijdster Harriet Tubman en het leven bezien vanonder een nikab, gebaseerd op het werk van drie Afghaanse dichters van het Afghan Women’s Writing Project. Het komt allemaal voorbij tijdens de veertiende editie van Operadagen Rotterdam. Maar liefst vijftien vrouwelijke componisten bestormen het opera-bastion tijdens het tiendaagse muziektheaterfestival dat dit jaar plaatsvindt van 17 tot en met 26 mei 2019. Operadagen Rotterdam besteedt de aankomende festivaleditie veel aandacht aan #Heldinnen. Vrouwen die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de rechten van de vrouw, voor gelijkheid, voor hun medemens. Guy Coolen, artistiek directeur Operadagen Rotterdam: “Veel aandacht is er voor maatschappelijke verandering vertolkt door krachtige vrouwen in de hoofdrol. Afghaanse vrouwen krijgen stem en status in Unknown, I Live With You. Voorvechters als feministe Sylvia Plath en anti-slavernij activiste Harriet Tubman worden uitgelicht en de bijzondere installatievoorstelling ORLANDO brengt een ode aan de androgyne mens. Ook presenteren we met trots grote talenten en vernieuwende makers, waaronder Lisa Verbelen en Nicole Beutler”.

Maar er is nog veel meer. Ruim honderd voorstellingen en een uitgebreide randprogrammering passeren de komende festivaleditie de revue. Dat betekent tien dagen eigentijdse, vernieuwende en grensverleggende voorstellingen van de (inter)nationale top en jonge, avontuurlijke makers.

Kick-off 13 maart

Het volledige programma van Operadagen Rotterdam wordt op woensdag 13 maart bekendgemaakt tijdens een feestelijke kick-off in Theater Rotterdam, locatie Schouwburg (17.00-19.00 uur). U bent van harte welkom! Aanmelden is mogelijk via ingrid@operadagenrotterdam.nl.

Weersverwachting Nederland
Vandaag 10 ° / 17 ° Regen
Morgen 9 ° / 17 ° Regen
Overmorgen 10 ° / 18 ° Regen
Het weer in Nederland
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief