Iran verbiedt het onderwijs in vreemde talen op basisscholen

6 maanden geleden gepubliceerd
  Pixabay

Iran heeft het onderwijs in alle vreemde talen, waaronder Engels en Arabisch, per direct verboden op kleuterscholen en basisscholen, meldt de staatsmedia. Volgens Massoud Tehrani-Farjad, een functionaris van het ministerie van Onderwijs, is het verbod ingevoerd omdat “op deze leeftijd de Iraanse identiteit van het kind wordt gevormd.”

In 2018 had Iran al het onderwijs in het Engels verboden op basisscholen, hoewel het vanaf de middelbare school wordt gegeven. Tehrani-Farjad benadrukte dat het verbod op het onderwijs in vreemde talen niet alleen betrekking heeft op het Engels, maar ook op andere talen, waaronder Arabisch. Perzisch is de enige officiële taal in Iran.

Proef met Frans onderwijs

In juni 2022 gaf het Iraanse ministerie van Onderwijs aan dat het van plan was om een proef te starten om Frans te onderwijzen op scholen in het hele land. Dit om “het monopolie van de Engelse taal” te doorbreken.

Verbod op internationale scholen

In september verbood het land Iraanse of tweetalige studenten om internationale scholen te bezoeken. Kinderen hebben de verplichting om het schoolcurriculum van het land te volgen. Deze beslissing leidde tot een plotselinge daling van het aantal studenten op sommige internationale scholen in Teheran, waaronder Franse en Duitse instellingen.