Iraanse raket aanval op Amerikaanse doelen in Irak

Normal soleimani
Afbeelding: Wikimedia

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de Iraanse Revolutionaire Garde (IRG) wraak genomen voor de dood van generaal Qassem Soleimani door twee legerbasissen in Irak te bombarderen waar ook Amerikaanse militairen aanwezig zijn. Er zijn nog geen slachtoffers bekend.

De Iraanse Revolutionaire Garde heeft meerdere raketten afgeschoten op de luchtmachtbasis Ain Al Asad in Anbar en op een legerbasis in de koerdische stad Erbil. Hier zijn onder andere Amerikaanse militairen gelegerd. Bij de legerbasis in Erbil zijn ook nederlandse militairen aanwezig, volgens het minister van defensie zijn er geen Nederlanders gewond geraakt.

De aanvallen waren volgens een Amerikaanse legerofficier al vroegtijdig bekend waardoor het personeel naar de schuilkelders kon, het lijkt er dan ook op dat er geen slachtoffers zijn. Volgens Iran zijn er wel Amerikaanse slachtoffers. 

De schade op beide basissen wordt nog onderzocht. 

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief