Honderd bedrijven op groots banenevenement Vliegensvlug Naar Werk!

Normal isize
Onder het motto`Vliegensvlug Naar Werk!` zullen honderd werkgevers uit Lelystad en omstreken hun banen aanbieden. Dat gebeurt op 14 maart van 10.00 – 12.30 uur in de nieuwe terminal van Lelystad Airport. Met dit groots opgezette evenement willen Werkbedrijf Lelystad en UWV werkzoekenden in Lelystad en inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt bereiken. Vliegensvlug Naar Werk! wordt gehouden op de landelijke Dag Van de 1000 Voorbeelden, waarbij werkgevers die actief zijn op de inclusieve arbeidsmarkt in het zonnetje worden gezet. Het evenement is de tweede Lelystadse editie van de succesvolle Flevoland Werkt! Banencarrousel van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF), die eerder de steden Almere, Dronten en Emmeloord aandeed. In oktober verleden jaar werd de Banencarrousel bij Werkbedrijf Lelystad aan de Vaartweg gehouden. Met veertig deelnemende werkgevers en ruim 300 bezoekers slaagde de organisatie er toen in om honderdzestig matches te realiseren. “Dat aantal willen we nu minstens verdubbelen”, zegt Onno Vermooten, directeur van Werkbedrijf Lelystad.

Record Vermooten is er van overtuigd dat wegens de goede voorbereidingen het evenement z’n motto letterlijk gaat waarmaken en er een recordaantal matches gerealiseerd zal worden. “Dat komt omdat de specialisten van Werkbedrijf Lelystad en UWV voorafgaand aan het evenement al veel pre-matches tot stand zullen brengen”, legt Vermooten uit. Alle deelnemende bedrijven moeten hun vacatures tevoren opgeven, terwijl de werkzoekenden moeten aangeven wat hun belangstelling is. Die actuele gegevens worden bij elkaar gebracht, waardoor de kans van slagen voor de bezoeker aan het evenement groter wordt.

Pendelbussen Er worden door Werkbedrijf Lelystad en UWV twaalfhonderd werkzoekenden uitgenodigd. En om iedereen in de gelegenheid te stellen het evenement op de luchthaven te kunnen bezoeken zullen er tussen Station Lelystad en de nieuwe terminal pendelbussen rijden.

Website Zowel voor werkgevers als werkzoekenden is er een speciale website in het leven geroepen – www.vliegensvlugnaarwerk.nl - waar men zich kan inschrijven voor bezoek of deelname aan het gratis evenement. Het evenement is niet vrij toegankelijk; aanmelden is verplicht.

Lelystad Akkoord Aansluitend aan het banenevenement organiseert het Lelystad Akkoord `s middags voor Lelystadse werkgevers een seminar in het kader van inclusief werkgeverschap. Het Lelystad Akkoord is een samenwerking van overheid, onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen. Zij hebben als doel de inclusieve arbeidsmarkt te creëren. Daarin blijft niemand aan de kant staan en is er ruimte voor ieders talent.

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief