HomeRide en Run van start met recordbedrag voor Ronald McDonald Huizen

Normal homeride en run van start met recordbedrag voor ronald mcdonald huizen
HomeRun en HomeRide, de landelijke 24-uurse sportevenementen van het Ronald McDonald Kinderfonds, zijn zaterdagmiddag van start gegaan met een hartverwarmend recordbedrag van 1.405.315 euro. Daarmee is het record van 2018 verbroken met ruim 300.000 euro. Ruim 1.300 deelnemers zijn zaterdagmiddag om 13 uur op het Lange Voorhout in Den Haag uit de startblokken gekomen voor de 24-uurse wielren- en hardloopevents. Hen wacht een onvergetelijk avontuur; bikkelen door de nacht, vechten tegen de vermoeidheid en door de verzuring heen er toch nog een schepje bovenop doen. Presentator Jan Versteegh, ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, heeft tijdens de feestelijke opening het recordbedrag onthuld samen met onder andere Pauline Krikke, burgemeester van Den Haag en Renate Westerlaken-Loos, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Hartverwarmende inzet

“Dit recordbedrag hebben jullie met zijn allen mogelijk gemaakt”, sprak Renate Westerlaken-Loos de deelnemers toe. “Het is hartverwarmend hoe jullie je zo inzetten om ouders dicht bij hun zieke kind te laten zijn. Jullie hebben hier maanden voor getraind. Ik wens jullie een goede 24 uur toe.” Het recordbedrag komt ten goede aan de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen in heel Nederland. Families kunnen zo dicht bij hun zieke kind verblijven.

Dicht bij je kind verblijven

HomeRunner Ceciel van Team NICU heeft aan den lijve meegemaakt hoe belangrijk het is om dichtbij je kind te zijn. ”Kort na de geboorte van onze dochter is ze met een hersenbloeding op de NICU (neonatale intensive care unit) van het Radboud ziekenhuis in Nijmegen opgenomen. Daardoor hebben wij ruim zes weken doorgebracht in het naastgelegen Ronald McDonald Huis. Het is verschrikkelijk om 's nachts je kind in het ziekenhuis achter te moeten laten, en daarom zo fijn dat je zo dicht bij haar kunt verblijven. Vrijwilligers staan dag en nacht klaar om het de ouders aan niets te laten ontbreken. Ons team wil daar iets moois voor terugdoen.”

24 uur afzien door heel Nederland

De HomeRiders leggen dit weekend een hartvormig parcours af van 500 kilometer en de HomeRunners volgen een route van 240 kilometer. Ze bikkelen de hele nacht door om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Kinderfonds en zo ouders dicht bij hun zieke kind te brengen. Zondagochtend wacht de deelnemers vanaf 11 uur weer een glorieus onthaal in Den Haag.

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief