Heeft een refurbished telefoon de toekomst?

Normal person holding silver iphone 7 887751

Eigenlijk is het niet verwonderlijk dat de markt van de refurbished telefoons groeit. Het biedt immers meerdere voordelen. Zowel voor je eigen portemonnee als voor het milieu! Maar er zijn nog meer mooie redenen om voor een refurbished toestel te willen kiezen!

Goedkoper model en toch van prima kwaliteit

Er zijn mensen die denken dat een refurbished telefoon hetzelfde is als een tweedehands model. Niets is minder waar. Het gaat inderdaad bij beide om een gebruikte telefoon. Het grote verschil is echter dat een refurbished toestel volledig is nagekeken door een expert. Zo zal hij of zij controleren of bijvoorbeeld de aanraakfuncties nog goed werken en, om maar iets te noemen, of de microfoon en de cameralens nog werken. Met andere woorden: je koopt een toestel die niet nieuw meer is maar nog wel net zo goed werkt. En dat ‘goedkoper’ kan zomaar oplopen tot maar liefst 200 euro. Neem bijvoorbeeld een xr refurbished iPhone. Een prima te betalen iPhone, die als nieuw werkt!

Garantie

Een ander verschil is de garantie die je krijgt op een refurbished toestel. Meestal zal je twee jaar garantie krijgen. Natuurlijk moet je hierbij wel even opletten of je het toestel wel bij een erkend bedrijf koopt. Er zullen ook aanbieders zijn die hierin handelen, maar niet onder het keurmerk refurbished handelen. Let hier goed bij op, want iedereen kan natuurlijk beweren dat het toestel goedgekeurd is!

Goed voor het milieu

Zoals gezegd is het ook goed voor het milieu. Je schaft immers niets nieuws aan, maar een al bestaand toestel. Zo voorkom je onnodige verspilling. Telefoons kunnen prima langer mee dan de standaard twee jaar die veel abonnementen aanhouden. Het is dan ook zeker niet milieubewust om hieraan mee te doen. Omdat steeds meer mensen liever duurzaam bezig zijn, zal de interesse in een refurbished mobieltje zeker toenemen. De markt is al groeiende en zoals het er nu naar uitziet zal dit alleen maar toenemen.

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief