Gratis advies van ONS welzijn: Laat geen geld liggen bij de Belastingdienst

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Veel mensen laten onbewust geld liggen bij de Belastingdienst door geen aangifte inkomstenbelasting te doen of geen toeslagen aan te vragen. Dit geldt voornamelijk voor ouderen en mensen met chronische ziekten, jongeren met een bijbaan en mensen met een lager inkomen. ONS welzijn, een organisatie met ruime ervaring in het doen van belastingaangifte en het aanvragen van toeslagen, biedt gratis advies hierover.

Doe aangifte inkomstenbelasting

Zelfs als je niet verplicht bent tot aangifte inkomstenbelasting, is het vaak toch verstandig dit te doen. Het kan gaan om enkele honderden euro’s bij de inkomstenbelasting. De aangifte gaat over het jaar 2023. Heb je nooit bericht ontvangen? Dan kun je dat tot 5 jaar terug doen. In 2024 kun je dus nog aangifte doen over 2019.

Kom ik in aanmerking voor advies?

ONS welzijn kan meestal met één gesprek al zien of je recht hebt op geld van de Belastingdienst. Dit kan gaan om inkomstenbelasting, zorgtoeslag en/of huurtoeslag. Om te weten te komen of je in aanmerking komt voor hun advies en ondersteuning, kun je contact opnemen met ONS welzijn.

Afspraak maken

Als je in aanmerking komt voor advies, word je in maart of april gebeld voor een afspraak. Voor inwoners van Bernheze, Maashorst, Meierijstad en Oss kan je contact opnemen met ONS welzijn.

Wat moet ik meenemen?

Voor je afspraak moet je de volgende documenten meenemen: je jaaropgave, gegevens over aftrekposten, je DigiD en de saldi van je spaarrekeningen. Als je geen DigiD-code hebt, kan deze worden aangevraagd onder begeleiding van een vrijwilliger tijdens het financieel inloopspreekuur in de wijk of het dorp. Doe dit ruim op tijd, er zijn een paar dagen nodig voor het aanvragen, verzenden en activeren.

ONS welzijn benadrukt dat het belangrijk is om je geldzaken goed te regelen, zodat je geen geld laat liggen bij de Belastingdienst.

Related news