Vierde editie Food Challenge van start voor vmbo en pro scholen in Noord-Midden Nederland

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

In Noord-Midden Nederland zijn 22 vmbo en pro scholen gestart met de vierde editie van de Food Challenge. Bijna 2000 onderbouwleerlingen gaan dit schooljaar ontdekken hoe ze goed voor hun lichaam en de aarde kunnen zorgen en waar hun voedsel vandaan komt. De uitdaging vindt plaats in Overijssel, Gelderland, Flevoland, Drenthe, Groningen en voor het eerst ook in de provincie Utrecht.

De uitdaging

Het centrale onderdeel van de challenge is het ontwerpen van een gezonde pokébowl met duurzame producten van de boerderij. De energie die de leerlingen uit deze maaltijd halen, gebruiken ze vervolgens voor het uitvoeren van een zelf ontworpen bootcamp.

Vernieuwd lespakket voor Praktijkonderwijs en Voortgezet speciaal onderwijs

Het lespakket van de Food Challenge is de afgelopen maanden aangepast om beter aan te sluiten op het Praktijkonderwijs en Voortgezet speciaal onderwijs (VSO). Deze aangepaste versie wordt de komende maanden in de praktijk getest door acht deelnemende Pro en VSO scholen. Met deze aanpassing wordt de interventie verder versterkt voor deze belangrijke doelgroep van het Jong Leren Eten programma.

Jong Leren Eten programma

Het Jong Leren Eten programma is een samenwerking tussen het Rijk, kinderopvang, scholen, lokale overheden en maatschappelijke organisaties. Het doel is om kinderen en jongeren meer in aanraking te laten komen met kennis en activiteiten over voedsel, zodat ze zelf gezonde én duurzame keuzes kunnen maken.

Subsidie aanvragen

Scholen kunnen van 4 maart tot en met 15 april 2024 een stimuleringsbijdrage aanvragen voor deelname aan deze competitie. Er zijn verschillende subsidiestromen beschikbaar die benut kunnen worden voor deelname aan de Food Challenge.