Grote drugsvangst bij grenscontrole: 10 kilo heroïne en 20.000 euro aangetroffen

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

De Nederlandse politie heeft een aanzienlijke drugsvangst gedaan bij een controle net over de grens met Duitsland. Er werd ruim 10 kilo heroïne en bijna 20.000 euro aan contant geld aangetroffen in een auto.

Grensoverschrijdende controle

De controle werd uitgevoerd door het Grensoverschrijdend Politie Team (GPT) bij Zevenaar. Tijdens de controle werd een willekeurige auto tot stoppen gemaand. De bestuurder van het voertuig, een 27-jarige Fransman, beweerde geen identiteitsbewijs bij zich te hebben.

Valse identiteit en grote som geld

Bij het doorzoeken van zijn jas vond de politie een grote hoeveelheid geld, ter waarde van 18.600 euro. Ook troffen zij zijn identiteitsbewijs aan, waardoor bleek dat de man een valse naam had opgegeven.

Verborgen drugs

Na een onderzoek van de auto ontdekten de agenten een verborgen ruimte tussen de achterbank en de kofferbak. Daarin werd 10,6 kilo heroïne aangetroffen, met een straatwaarde van bijna een half miljoen euro.

Beslaglegging en overdracht

De drugs, het geld en de auto zijn door de politie in beslag genomen. De Fransman is vervolgens overgedragen aan de Duitse douane.