Op donderdag 28 november 2019 verschijnt het boek: het millennial mysterie

Normal jasper scholten
Afbeelding: Jasper Scholten

Millennials (geboren tussen 1985 en 2000) hebben ogenschijnlijk alles. Ze zijn opgegroeid in een ongekend welvarend land, meer dan de helft is hoogopleid en kansen op de arbeidsmarkt liggen voor het oprapen.

Maar..., schijn bedriegt. Ruim 100.000 van de 3,1 miljoen millenials zitten thuis met stressgerelateerde klachten. En zeker 85% van deze 'kansrijke' jongeren loopt rond met een 'is-dit-nou-alles?'- gevoel. Gevoed door de prestatiemaatschappij, de 'kijk eens hoe goed ik ben' - wereld van social media en de bijna onuitputtelijke bron van keuzes, twijfelen ze over alles in hun leven. Het aantal depressies, burn-outs en zelfdodingen onder millennials is de laatste jaren dan ook flink gestegen.

In het Millennial Mysterie beschrijft Jasper Scholten uit Amsterdam niet alleen de onderliggende oorzaken die zorgen voor stress, twijfel en een gebrek aan zingeving bij millennials. Vooral komt hij met heldere oplossingen over hoe jongeren hun te hoge verwachtingen van het leven kunnen bijstellen en leert hij ze ontdekken wat hen wel voldoening geeft.

Jasper Scholten

Jasper Scholten (uit 1986, dus zelf een millennial) heeft zijn baan bij een grote multinational opgezegd vanwege een 'is-dit-nou-alles?' gevoel. Hij is gaan schrijven en geeft nu lezingen en trainingen aan millennials over persoonlijke ontwikkeling.

Dit artikel verscheen eerst op Mokum.nu

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief