Dodelijk slachtoffer bij schietpartij op parkeerplaats supermarkt in Zwolle

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Een schietpartij op de parkeerplaats van een supermarkt aan de Rijnlaan in Zwolle heeft woensdag het leven gekost aan één persoon. Er zijn meerdere kogelgaten gevonden in een auto die bij het incident betrokken was.

Verdachte aangehouden

De politie heeft in de buurt van de supermarkt een verdachte aangehouden. De omgeving van de parkeerplaats en de supermarkt is afgezet en er zijn zichtschermen geplaatst om het slachtoffer te beschermen. De supermarkt is tijdelijk gesloten. Onderzoek naar mogelijke betrokkenheid van meer verdachten wordt nog uitgevoerd.

Emotionele reacties

De schietpartij, die plaatsvond rond 16.45 uur, is door meerdere mensen op de parkeerplaats en in de supermarkt gezien. Er zijn veel emotionele reacties waargenomen onder de omstanders.

Twee auto’s betrokken

Er zijn meldingen dat er twee auto’s betrokken zijn bij de schietpartij. Een van de auto’s zou de andere hebben geramd. De geramde auto heeft aan beide kanten kogelgaten. Er hangt ook een politiehelikopter boven de wijk. Onderzoek naar de gebeurtenissen en de betrokken voertuigen is gaande.