Dodelijk busongeluk in Venetië: Identificatie van 21 slachtoffers nog gaande

8 maanden geleden gepubliceerd

Italiaanse autoriteiten zijn nog bezig met het identificeren van alle 21 slachtoffers van het dodelijke busongeluk in Venetië op dinsdag. De elektrische bus crashte door een brugbarrière en stortte bijna 15 meter naar beneden in de wijk Mestre op het vasteland, voordat deze in brand vloog. DNA-monsters worden gebruikt om de identiteiten van degenen die geen persoonlijke documenten bij zich hadden te bevestigen, zei officier van justitie Bruno Cherchi.

De Slachtoffers

Drie kinderen, waaronder een baby, waren onder de doden, volgens functionarissen. De bus vervoerde 39 toeristen van het centrum van Venetië naar een camping. Onder de gedode passagiers waren negen Oekraïners, drie Duitsers, vier Roemenen, twee Portugezen, een Zuid-Afrikaanse en de Italiaanse chauffeur. Woensdagavond begonnen familieleden uit andere landen in Italië aan te komen om de overledenen te identificeren.

Gewonden en Overlevenden

Er zijn vijftien mensen bekend die gewond zijn geraakt, vijf van hen ernstig - waaronder Oekraïners, Oostenrijkers, Spanjaarden en andere buitenlandse toeristen. Onder de gewonden waren twee 16-jarigen en twee jongere kinderen. Twee Duitse broers, zeven en dertien jaar oud, worden in een nabijgelegen ziekenhuis in Treviso behandeld voor botbreuken. Hun ouders kwamen om bij het ongeluk en de jongens krijgen nu psychologische hulp.

Onderzoek naar de Oorzaak

De reden waarom de bus van de fly-over is gereden op een bergafwaarts gedeelte van de weg en door een vangrail en metalen barrière is geraasd, is nog onduidelijk. De politie bekijkt videobeelden van beveiligingscamera’s nabij de crashsite. De 40-jarige chauffeur, Alberto Rizzotto, werkte al zeven jaar voor het busbedrijf en er waren geen aanwijzingen op de weg dat hij had geprobeerd te remmen voor de crash.

De hoofd van de regio Veneto, Luca Zaia, zei dat “alles erop wijst” dat de chauffeur ziek werd in de momenten voordat hij de controle over de bus verloor. Hij voegde er echter aan toe dat het voorzichtig is om niet te speculeren over de oorzaken van het ongeluk. De bus was minder dan een jaar oud en de chauffeur zeer ervaren, volgens Massimo Fiorese van het busbedrijf La Linea.

De stad heeft drie dagen van rouw afgekondigd na de tragedie. De bus crashte rond 19:45 uur lokale tijd op dinsdag. Getuigen zagen de bus 50 meter lang tegen de vangrail op de fly-over schrapen, voordat deze naar de grond tuimelde. De batterijen van de bus vlogen in brand en maakten het opruimen van het voertuig een complexe operatie.