Coaching op afstand de nieuwe norm voor 2019

Normal 19 verschil tussen psycholoog en coach.jpg
In 2018 verrichtte het CBS onderzoek naar werkstress in Nederland. De cijfers winden er geen doekjes om: werkstress is beroepsziekte nummer 1 in Nederland. Veertien procent van de Nederlandse werknemers meldt zich jaarlijks ziek vanwege een burn-out, waarvan vijf procent langere tijd thuis komt te zitten. Dit leidt tot ongeveer 242 dagen verzuim en een kostenpost van maar liefst 1.8 miljard euro. Toch was er tot voor kort nog geen platform waarop mensen met o.a. een burn-out terecht konden voor coaching op afstand. Gelukkig komt daar nu verandering in met de komst van de website OnlineCoach.net.

Coaching via de webcam

Het wereldwijde web biedt een schat aan mogelijkheden voor de coaching markt. Waarom zou je daar niet gebruik van maken? Zo klinkt een coaching sessie via de webcam of de chat voor veel mensen aantrekkelijk. Men hoeft voortaan de deur niet meer uit om begeleiding en advies te krijgen voor problemen zoals een depressie of een burn-out op het werk. Ook helpt een online coach om bepaalde doelen te bereiken. De coaches die via OnlineCoach.net zijn te vinden komen voor in verschillende categorieën. Naast mental coaching, stress coaching of burn-out coaching biedt de site bijvoorbeeld ook coaching aan in de sport-, talen- of muzieksector. Hoewel online coaching positieve reacties oproept, is het aanbod op dit moment nog relatief klein. Het platform OnlineCoach.net wil daar verandering in brengen. Ondernemer Evren Smukyan vindt het opvallend dat weinig coaches kiezen voor online coaching, terwijl dit zowel voor de coach als klant enorme voordelen heeft. Hij is dan ook van plan om de online coaching markt via OnlineCoach.net flink te laten groeien. Zowel coaches als klanten maken via dit platform kennis met coaching op afstand en zullen ontdekken hoe handig het is om online contact te hebben. Bovendien profiteren coaches die zich aanmelden op dit platform het eerste jaar van een gratis abonnement, zonder dat er sprake is van een automatische verlenging. En als de coach binnen een jaar geen klant heeft, geeft OnlineCoach.net de coach een extra half jaar gratis. ‘Niet veel coaches doen aan online coaching terwijl het grote voordelen biedt voor zowel de coach als voor de klant.’ - Evren Smukyan (oprichter OnlineCoach.net)  OnlineCoach.net is hiermee ook het eerste online boekingssysteem voor de coaching markt. Coaches die zich aanmelden merken vrijwel meteen de voordelen van dit platform. Zo vinden ze hun potentiële klanten niet alleen in Nederland, maar ook ver buiten hun eigen regio. Online coaching is immers niet gebonden aan grenzen, zo stelt Evren Smukyan. Daarom is de site ook meteen internationaal gegaan. Coaches gemakkelijk vindbaar voor cliënten OnlineCoach.net is niet alleen een boekingssysteem, maar ook een zoekmachine met de filters die op Google ontbreken. Het platform is een niche in zijn soort en zorgt ervoor dat de duizenden coaches die momenteel actief zijn in Nederland eenvoudiger te vinden zijn dan ooit. Bovendien is het vaak mogelijk om een gratis intake aan te vragen. Op die manier ontdekken coach en klant snel of er sprake is van een wederzijdse klik.

Handige faciliteiten voor coaches

Online coaches hebben op dit platform veel vrijheid wat betreft het organiseren van coaching sessies. Zo heeft hij of zij onder andere de beschikking over een eigen agenda en een boekings- en chatsysteem om zelf te bepalen waarmee een online sessie kan plaatsvinden. Tevens heeft elke coach een digitaal notitieblok en kan via het systeem afspraken wijzigen of te annuleren. Aan een ouderwetse blocnote doet een coach anno 2019 dan ook allang niet meer! Voor een klant is het zeer belangrijk dat hij of zij snel een goede coach vindt voor begeleiding en advies. Daardoor stapelen problemen zich minder snel op en blijven ze niet eeuwig bestaan. Gelukkig is OnlineCoach.net een zeer gebruiksvriendelijk platform. Klanten kunnen een coach uit een van de tientallen categorieën via de site inboeken. Op het moment dat een sessie op het punt van beginnen staat belt de coach de klant via het platform.

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief