Bidens hond Commander uit Witte Huis gezet na reeks bijtincidenten

8 maanden geleden gepubliceerd
  Midjourney

Commander, de hond van de familie Biden, is uit het Witte Huis verplaatst na een reeks bijtincidenten. Volgens een woordvoerster van First Lady Jill Biden wordt er nog besloten wat er met de tweejarige Duitse Herder zal gebeuren.

Bijtincidenten en mogelijke oplossingen

Commander beet vorige week een agent van de Secret Service, die ter plekke medische behandeling nodig had. Het was de elfde keer dat de hond een bewaker beet in het Witte Huis-complex of in de gezinswoning in Delaware.

“De president en de First Lady geven diep om de veiligheid van degenen die in het Witte Huis werken en degenen die hen elke dag beschermen,” zei de woordvoerster, Elizabeth Alexander, in een verklaring op woensdag. Ze voegde eraan toe dat het echtpaar dankbaar is voor het geduld en de ondersteuning van de US Secret Service en alle betrokkenen terwijl ze doorgaan met het zoeken naar oplossingen.

Oorzaak van de aanvallen

De perssecretaris van het Witte Huis heeft de aanvallen eerder toegeschreven aan de stress van het leven in de residentie. “Zoals jullie allemaal weten, kan het Witte Huis complex uniek en zeer stressvol zijn,” zei Karine Jean-Pierre in juli. “Het is uniek en stressvol voor ons allemaal. Dus je kunt je voorstellen hoe het is voor een huisdier of huisdieren in het algemeen,” voegde ze eraan toe.

In diezelfde maand vertelden functionarissen van het Witte Huis dat ze nieuwe trainingstechnieken probeerden op Commander na de bijtincidenten.

Incidenten volgens de Secret Service

Gegevens van de Secret Service die door een conservatieve groep zijn verkregen via een verzoek om informatie, onthullen details over enkele van de bijtincidenten met Commander. Eén vond plaats op 26 oktober 2022 nadat First Lady Jill Biden er niet in slaagde Commander onder controle te houden, zegt een e-mail. Commander “kwam op mij afstormen”, schreef de agent in de e-mail.

Commander is een van de twee Duitse Herders van de familie Biden. Major, de jongste van de twee en de eerste rescue-hond die in het Witte Huis heeft gewoond, was ook betrokken bij talrijke bijtincidenten met agenten van de Secret Service. Hij kreeg in 2021 aanvullende training en werd naar vrienden van de familie Biden gestuurd om buiten het Witte Huis te wonen.