'Bewustwordingstrainingen discriminatie werken alleen onder bepaalde omstandigheden'

Normal discriminatie

Dit is een expertquote van Hanneke Felten van Movisie:

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de bewustwordingstrainingen die de overheid nu aan de medewerkers van de Belastingdienst wil laten geven, met name werken bij mensen die oprecht gemotiveerd zijn om hun eigen vooroordelen te verminderen. De vraag is natuurlijk of dat opgaat voor alle medewerkers. Bovendien werken dit soort trainingen alleen als daarnaast de instrumenten en werkwijzen binnen een organisatie worden veranderd. Ook moet de omgeving medewerkers stimuleren en helpen te leren om (onbewuste) vooroordelen onder de duim te houden. Voor iedereen moet duidelijk worden dat discriminatie en vooroordelen onacceptabel zijn en de top van een organisatie moet dat signaal geven. Met alleen een training ben je er dus niet.

De wetenschappelijke kennis hierover is gebundeld in het dossier ‘Wat werkt bij het verminderen van discriminatie’ van Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS).

Hanneke Felten is onderzoeker op het terrein van discriminatie bij Movisie.

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief