Amsterdamse Ronald McDonald Huizen vieren fusie met nieuwe ambassadeur

Normal ronald mcdonald

Na fusie van de twee Amsterdamse academische ziekenhuizen tot Amsterdam UMC, bundelen ook Ronald McDonald Huis Emma en Ronald McDonald Huis VUmc hun krachten. De Huizen zijn ondergebracht in één overkoepelende stichting. Zanger Tino Martin is vanaf 22 januari de nieuwe ambassadeur van de twee Amsterdamse Ronald McDonald Huizen.

Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam en Ronald McDonald Huis VUmc worden formeel ondergebracht in één gezamenlijke stichting. De afgelopen twee jaar werd door de stichtingen al steeds nauwer samengewerkt en intensivering van deze samenwerking onder één stichting is een logische stap. ‘Het belang van en de zorg voor de gasten van beide Ronald McDonald Huizen blijft voorop staan. Aan onze missie, het bij elkaar houden van families in een periode van ziekte, verandert dan ook niets,’ aldus bestuursvoorzitter Jan van der Steenhoven.

Persoonlijke betrokkenheid Tino Martin

Zanger Tino Martin heeft persoonlijke ervaring met Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam. Toen zijn zus op haar 13eernstig ziek was, heeft hij als kind met zijn ouders gebruik gemaakt van het Huis. Helaas is zijn zus in 2018 overleden. Tijdens de concerten die Tino kort daarna gaf in de Ziggo Dome heeft hij geld ingezameld voor het Ronald McDonald Huis. Maar hij wilde meer doen. Dat heeft hem ertoe bewogen om de Amsterdamse Huizen te gaan steunen als ambassadeur: "Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het zeer belangrijk is dat deze Huizen bestaan. Het was fijn om in zo’n spannende periode bij mijn ouders en zus in de buurt te kunnen zijn. Ik ben blij dat ik op deze manier iets kan terugdoen voor de goede zorgen die we toen hebben ontvangen."

Bij elkaar dankzij het Ronald McDonald Huis

In de Amsterdamse Ronald McDonald Huizen logeren jaarlijks 1500 families van wie de zieke kinderen verblijven in de Amsterdam UMC-ziekenhuizen. Sinds de geboorte van zoon Wessel vier jaar geleden, verblijven Emil en Marijke regelmatig in één van beide Huizen om dicht bij Wessel te kunnen zijn. ‘Ik kom zo vaak mogelijk langs’, vertelt zusje Jasmijn van zes, ‘dan koken we samen of maken we gebruik van de bakfiets.’

Bundelen van krachten

Door de twee Huizen samen te brengen in één stichting wil het bestuur de krachten bundelen. Zo kan er beter worden ingespeeld op de veranderingen binnen het vernieuwde zorglandschap en de belangrijke rol (of functie) van de Huizen in de regio goed worden ingevuld en waar mogelijk versterkt. De intensievere samenwerking komt ook tot uitdrukking op andere vlakken, zoals bijvoorbeeld in de fondsenwerving. De Amsterdamse Huizen zijn dan ook blij dat Tino Martin zijn charme en betrokkenheid wil inzetten ten bate van de beide Huizen.

Vrijwilligers, donateurs en sponsoren spelen een essentië le rol

De Ronald McDonald Huizen in Amsterdam ontvangen geen subsidie van de overheiden worden draaiende gehouden door in totaal ruim 260 vrijwilligers die zich steeds belangeloos inspannen. ‘Zonder de vrijwilligers en (financiële) bijdragen van onze donateurs en sponsoren kunnen wij eenvoudigweg niet bestaan’, aldus Van der Steenhoven.

Ronald McDonald Kinderfonds

Ronald McDonald Huis Emma en Ronald McDonald Huis VUmc zijn aangesloten bij het Ronald McDonald Kinderfonds. Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar kunnen zijn. In 12 Ronald McDonald Huizen logeren ouders en broertjes en zusjes vlakbij het ziekenhuis. In 12 Ronald McDonald Huiskamers in het ziekenhuis kunnen families in huiselijke sfeer ontspannen. En in 3 vakantiehuizen komen gezinnen met een zorgintensief kind op adem tijdens een welverdiende vakantie.

[signoff]

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief