3 redenen voor het digitaliseren van werkbonnen

Normal pexels photo 209224
Afbeelding: 24 webvertising

Geen papieren werkbriefjes maar overal toegang hebben. Je hoeft er nooit meer naar te zoeken doordat je hem altijd bij je hebt op je telefoon. Maar er zijn nog meer redenen om werkbonnen te digitaliseren. Niet voor niets zijn er heel veel bedrijven die de overstap maken. Er worden steeds meer digitale middelen ingezet. Heb je bijvoorbeeld al eens aan een digitaal planbord gedacht? Ook daarover lees je meer in deze blog!

Alles wat je wilt weten over de digitale werkbon

Met een digitale werkbon ben je eigenlijk overal op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Als er dus iets verandert in de taak van een medewerker wordt dit meteen zichtbaar op de digitale werkbon. Verder zit je ook niet meer te strugglen met onleesbare handschriften aangezien alles digitaal is. Je hebt dus altijd toegang tot een goed leesbare werkbon. Daarbij kun je ook nog eens makkelijk terugzoeken in projecten die al zijn geweest. Daar kun je op een intuïtieve wijze door heen scrollen. Natuurlijk bespaart dit alles heel veel papier. Je hoeft niet alles meer uit te printen en in allerlei mappen te stoppen. Dat is verleden tijd met een digitale werkbon.

Handige samenwerkingen worden mogelijk gemaakt

Wist je dat je samenwerking ook wordt versoepeld door gebruik te maken van een digitale werkbon? Als je bijvoorbeeld je buitendienstmedewerkers op de hoogte wilt stellen hoef je ze niet meer telefonisch te contacteren. Je kunt gewoon de werkbon toesturen en ze hebben gelijk alle informatie die ze nodig hebben. Hierdoor kunnen ze doelgericht aan de slag. Ook wordt de dienstverlening geoptimaliseerd omdat je al je medewerkers gemakkelijker kunt aansturen. Wil je nog een stapje verder? Dan kan een digitaal planbord  interessant zijn om je in te verdiepen. Hierover lees je hieronder meer.

Planning is key voor een efficiënt werkproces

Voor een efficiënt werkproces is het van groot belang dat je planning goed in elkaar steekt. Overzicht zorgt ervoor dat je precies weet wanneer welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Alleen op papier kan dit nogal eens een wirwar van opmerkingen worden waardoor het allesbehalve overzichtelijk is. Ook hebben niet al je medewerkers altijd en over toegang tot de planning. Dit is anders met een digitaal planbord. Werknemers kunnen gewoon hun mobiel er even bij pakken om de planning in te zien. Zodra er een wijziging is wordt deze ook meteen zichtbaar in de planning.

Alles over een digitaal planbord

Het grootste voordeel aan het digitaliseren van je planning is dat je veel minder tijd kwijt bent aan bellen. Zodra er een wijziging is in de planning hoeft dit namelijk niet allemaal telefonisch te worden gecommuniceerd. Iedereen is er namelijk meteen van op de hoogte waardoor bellen onnodig is geworden. Verder heb je met een digitale planning ook gelijk inzicht in waar je medewerkers mee bezig zijn. Mocht er bijvoorbeeld een spoedklus binnenkomen dan kun je meteen zien welke werknemer daar misschien ruimte voor heeft. Dit zorgt voor veel duidelijkheid en je kunt dus efficiënt met tijd omgaan.

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief