100.000 banenplan over de grens van 50.000 banen

Normal unavailable image
Het 100.000 Banenplan van MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO ligt op koers en haalt – dankzij de marktwerkgevers - voor het vierde jaar op rij de gestelde doelen. Dat blijkt uit nieuwe voorlopige cijfers van het UWV over 2018.

Vooral bedrijfsleven

Tot en met 31 december 2018 zijn volgens het UWV in totaal 40.942 reguliere banen geschapen voor mensen met een arbeidsbeperking: 38.335 bij bedrijven en 2.607 bij de overheid. Ook werden 12.448 extra banen via een uitzendcontract of detachering geschapen bij bedrijven en overheden. Daarmee komt het totaal op 53.390 banen tot nu toe.

Beweging op gang gekomen

‘Hoewel de definitieve cijfers pas in juni volgen kunnen we al wel concluderen dat talloze ondernemers zich succesvol inspannen om mensen een kans te geven in hun bedrijven. Het doel van 31.000 banen bij bedrijven tot en met 2018 is hiermee al ruimschoots gehaald. Er is een succesvolle beweging op gang gekomen om Nederland steeds inclusiever te maken`, aldus de ondernemingsorganisaties.

Wijzigingen komende jaren

Staatssecretaris Van Ark heeft eind 2018 overigens een aantal wijzigingen aan de Banenafspraak aangekondigd. Zo valt de scheiding tussen banen in de markt en bij overheidswerkgevers weg. De veranderingen worden op dit moment uitgewerkt in het zogeheten Brede Offensief dat de staatssecretaris wil starten om meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen.

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief