1.400 nieuwe bedden in verpleeghuizen Amstelring

Normal amstelring omwisselen bedden bornholm maart 2019
In de 22 verpleeghuizen van Amstelring worden de oude bedden, sommigen daterend uit 1997, de komende 2 jaar vervangen door moderne en elektrisch bedienbare bedden. Het gaat om 1.400 nieuwe bedden met een huiselijke uitstraling, voorzien van alles wat een professioneel verpleeghuisbed nodig heeft. Ondertekening van de samenwerking tussen hulpmiddelenleverancier Harting-Bank en zorgorganisatie Amstelring vindt plaats op dinsdag 2 april 2019 om 10.30 uur in verpleeghuis De Rietvinck. Daar - in hartje Jordaan - worden op dat moment via een slim logistiek proces oude bedden van De Rietvinck vervangen door nieuwe. Op dinsdag 2 april 2019 om 10.30 uur ondertekenen Ivo van der Klei, bestuurder Amstelring en René Martens, Directeur Medux, het contract voor 1.400 nieuwe verpleeghuisbedden die in een periode van 2 jaar worden geleverd. De bedden hebben door hun licht eikenhouten kleur en mat zilveren afwerking een huiselijke uitstraling. Ze zijn volledig elektrisch bedienbaar.

Vier soorten bedden

De aankoop omvat vier soorten bedden. Een basis hooglaagbed, dat in twee uitvoeringen wordt geleverd: een bed met doorlopende zijhekken en een bed met deelbare zijhekken. Bij de deelbare zijhekken kan de helft van het bedhek omlaag, zodat veilig op de rand van het bed zitten mogelijk is. De derde soort betreft ultra lage hooglaagbedden. Deze bedden zijn in de laagste stand maar 9,5 cm hoog, waardoor zijhekken of beperkende maatregelen niet nodig zijn. Verder heeft Amstelring obesitas-bedden ingekocht. In de huizen van Amstelring kan de bewoner een eigen bed meenemen, mits het bed geschikt is voor de zorgverlening. Maar, als dat niet (meer) gaat, zijn er altijd professionele verpleeghuisbedden paraat.

De logistiek van het bedden vervangen

De logistiek van het bedden-vervangen wordt bij drie verschillende verpleeghuizen van Amstelring getest. Ivo van der Klei, bestuurder bij Amstelring, licht toe: “De vraag is wat de meest efficiënte manier is om oude bedden uit een gebouw te rijden en tegelijkertijd nieuwe bedden te installeren. Dus hoe dat snel en handig kan plaatsvinden, zonder opstoppingen in gangen en bij liften. Belangrijk is dat we de overlast voor de bewoners tot het minimum beperken.” De logistieke operatie is, in samenwerking met leverancier Harting-Bank, getest bij Rozenholm (Aalsmeer) en Bornholm (Hoofddorp). Bij De Rietvinck (Amsterdam) wordt deze operatie op 1, 2 en 3 april 2019 getest. Met de bevindingen perfectioneert Amstelring de toekomstige logistieke processen.

Een tweede leven

Harting-Bank zorgt dat de oude bedden, waar mogelijk, een tweede leven krijgen. De bedden worden, in samenwerking met verschillende goede doelen, vooral ingezet in landen waar de faciliteiten voor gezondheidszorg verbeterd kunnen worden en er vaak geen geld is voor goede zorghulpmiddelen.

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief