Het WK Darts gaat binnenkort van start!

Normal darts in a dartboard
Afbeelding: Wikimedia

Vrijdag 13 december gaat het WK Darts weer beginnen. Het darttoernooi wordt traditiegetrouw in Alexandra Palace gehouden. Alle ogen zijn gericht op Michael van Gerwen. De darter uit Vlijmen is de grote favoriet. Ondanks zijn favorietenrol heeft de Brabander te maken met geduchte concurrenten.

Met welke concurrenten heeft Van Gerwen te maken?

De grote favoriet is dus Michael van Gerwen. De Brabander, die de uitnodiging van het Sportgala heeft geweigerd, staat bij de Bookmakers bovenaan, wat ook te zien is bij de wedtips van TOTO. Andere grote favorieten zijn Gerwyn Price, Peter Wright en Rob Cross.
Gerwyn Price is de grote uitdager van de darter uit Vlijmen. Tijdens de Grand Slam of Darts won Price en verzekerde zich van de finale. Ook in de finale was hij in goede doen en versloeg hij de veelbesproken Schot Peter Wright. Ook wordt de relatie met het publiek steeds beter. Gelukkig voor hem is hij mentaal sterk.

Statistieken

Van Gerwen heeft het WK al drie keer gewonnen. Nog nooit is het hem gelukt om het twee keer op een rij te winnen. Hij is ver verwijderd van grootheid Phil Taylor. De Brit heeft maar liefst 16 titels gewonnen, waarvan 8 op een rij!

Veel Nederlanders zijn actief!

Publiekslieveling Raymond van Barneveld is nog één keer van de partij. Het is zeker interessant hoe hij zijn laatste toernooi gaat gooien. In maart van dit jaar besloot de Hagenees nog te stoppen met darten, maar ging toch verder. Hoe gaat hij zijn dartcarrière afsluiten?
Naast Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn onder andere ook Jelle Klaasen, Vincent van de Voort en Benito van de Pas van de partij. Wanneer Jelle Klaassen zijn openingspartij wint is de kans groot dat hij de volgende ronde tegen titelfavoriet Michael van Gerwen moet. De halve finales wordt op 30 gehouden, waarna hij de finale traditiegetrouw op nieuwjaarsdag wordt gehouden.
De wedstrijden kan je zowel op RTL 7 als Videoland volgen. Volg de ontwikkelingen van de darts op de voet. De kans dat de twee Nederlanders Jelle Klaassen en Michael van Gerwen elkaar treffen is behoorlijk groot. Ook met kleurrijke darters als Peter Wright en Gerwyn krijg je zeker spektakel!

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief