Vertrouwen in woningmarkt blijft stabiel

Normal huizen

Het vertrouwen van Nederlanders in de woningmarkt blijft stabiel. In januari komt de Eigen Huis Marktindicator, net als in december, uit op een waarde van 101.

Daarmee staat de indicator, die elke maand het vertrouwen van Nederlanders in de woningmarkt meet, nog net boven de neutraalwaarde van 100.

Ondanks de net positieve score in januari geeft bijna de helft van de Nederlanders aan het een ongunstig moment te vinden om een huis te kopen. Belangrijkste argumenten blijven dat koopwoningen slecht betaalbaar zijn en dat de keuze in koopwoningen beperkt is. Slechts 16 % van de Nederlanders vindt het op dit moment een gunstig moment om een woning te kopen.

Men verwacht niet dat de situatie om te kopen in 2019 verbetert, 49 % denkt zelfs dat de situatie verder verslechtert en 77 % denkt dat de koopprijzen van de woningen blijven stijgen.

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief