Vertrouwen consument verandert niet

Normal unavailable image
De stemming onder consumenten verandert in mei niet, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen komt net als in april uit op -3. Het oordeel over het economisch klimaat verbetert een fractie, terwijl de koopbereidheid gelijk blijft.  Met -3 ligt het consumentenvertrouwen in mei op het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (-3). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit (36). Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 (-41). Oordeel over economisch klimaat fractie beter, koopbereidheid verandert niet 

De deelindicator Economisch klimaat verbetert een fractie in mei. Deze deelindicator komt uit op -2, tegen -3 in april. Consumenten oordelen in april een fractie minder negatief over de economie in de komende twaalf maanden, maar een fractie minder positief over de economie in de afgelopen twaalf maanden.

De koopbereidheid wijzigt niet in mei. Deze deelindicator blijft -3. Het oordeel van consumenten over hun financiële situatie verandert per saldo niet, maar zij vinden de tijd voor het doen van grote aankopen een fractie gunstiger.

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief