VEH waarschuwt nieuwbouwkopers voor Betaalgarant Nederland

Normal veh
Vereniging Eigen Huis heeft De Nederlandsche Bank gevraagd onderzoek te doen naar garantie-instituut Betaalgarant Nederland. Voor zover de vereniging kan nagaan, heeft Betaalgarant nederland geen verzekeringsvergunning. Ook zijn de dekkingsvoorwaarden van de afbouwgarantie onduidelijk. Voor kopers van een nieuwbouwwoning is het belangrijk dat de bouwer van hun woning is aangesloten bij een garantie-instituut. Als de koop-aanneemovereenkomst met een afbouwgarantie wordt gesloten en de bouwer onverhoopt failliet gaat, dan wordt de woning zonder meerkosten afgebouwd door een andere bouwonderneming. Helaas is niet elk garantie-instituut betrouwbaar. Vereniging Eigen Huis waarschuwt nieuwbouwkopers met klem voor Betaalgarant Nederland.

Onderzoek

In juni 2018 vroeg Vereniging Eigen Huis De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) onderzoek te doen naar Betaalgarant Nederland. Deze week heeft de vereniging DNB nogmaals verzocht te onderzoeken of Betaalgarant Nederland voldoet aan de regels. Zo niet, dan moet DNB optreden, vindt de vereniging.

Betaalgarant Nederland is in het nieuws omdat de organisatie kopers in de steek laat bij het faillissement van een bouwer in Brielle.

Weersverwachting Nederland
Vandaag 3 ° / 7 ° Van tijd tot tijd lichte regenbuien of regen
Morgen -1 ° / 2 ° Van tijd tot tijd lichte regenbuien of regen
Overmorgen -3 ° / 6 ° Van tijd tot tijd lichte regenbuien of regen
Het weer in Nederland
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief