Tabaksfabrikant JTI wil einde aan ongefundeerde aantijgingen

Normal sigaret

Tabaksfabrikant JTI, eist dat er een einde komt aan de ongefundeerde beschuldigingen rondom haar producten.

Het is voor de tabaksfabrikant nu het juiste moment dat zij van zich afbijt. ,,We hebben altijd de rechtsgang en  het oordeel van het Openbaar Ministerie en het Gerechtshof niet willen beïnvloeden door voortijdig te ageren tegen de valse aantijgingen van een beperkte groep juridisch activisten. Maar nu er een onherroepelijk gerechtelijk oordeel uitgesproken is is het tijd om voor eens en voor altijd vast te stellen dat de sjoemelsigaret niet bestaat,” stelt woordvoerder Arnoud Ongeboer Visser van JTI in een toelichting op de advertentie.

In een advertentie die vandaag in De Telegraaf verschijnt, stelt het bedrijf dat nu het Gerechtshof in Den Haag onherroepelijk heeft vastgesteld dat de sjoemelsigaret niet bestaat er ook een einde moet komen aan de ongefundeerde aantijgingen aan het adres van JTI.

Volgens het bedrijf heeft een beperkte groep juridische activisten de afgelopen jaren geruchten verspreid dat JTI zou hebben ‘gesjoemeld’ met de strenge Europese en nationale wetten die van toepassing zijn op haar producten.,,Nu dat door de rechter volledig is weerlegd, moet daar een einde aan komen,” stelt JTI

Het Hof erkent dat het meten, testen en verifiëren van de teer-, nicotine- en koolmonoxide-emissies van sigaretten door de autoriteiten al meer dan 25 jaar strikt wordt gecontroleerd.  Ten alle tijden heeft JTI zich gehouden aan de Nederlandse Tabaks- en Rookwarenwetgeving,” schrijft de fabrikant in de advertentie.

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief