Sinterklaas massaal ‘te laat’ gevierd

Normal 800px sintenpiet
Afbeelding: Wikimedia

Delft, 3 december 2019 – Sinterklaas wordt dit jaar vooral ná 5 december gevierd. Maar liefst twee keer zoveel mensen vieren Sinterklaas het weekend na pakjesavond, vergeleken met de hoeveelheid vierders op pakjesavond zelf. Ook het lootjes trekken met kerst is steeds populairder. Dit zijn enkele conclusies uit het jaarlijkse feestdagenonderzoek van Lootjestrekken.nl.

Lootjestrekken.nl houdt elk jaar een representatief feestdagenonderzoek onder Nederlanders van 18 jaar en ouder. “De toenemende populariteit van het lootjes trekken met kerst is hierin een trend die we al enkele jaren zien”, zegt Arjan Kuiper van Lootjestrekken.nl. “Sinterklaas levert in heel Nederland in aan populariteit. 50% van de Nederlanders viert dit jaar Sinterklaas, dat was in 2015 nog 61%. Van de respondenten trekt dit jaar 20% lootjes voor kerst. Dat was vorig jaar nog 16%.”

Meer geld uitgeven aan kerst en minder aan sint

De feestvierders verdelen ook hun budget anders dan vorig jaar, geeft Kuiper aan. “De geplande uitgaven voor Sinterklaas zijn dit jaar licht gedaald naar €109,- per persoon. Mensen geven aan meer uit te willen geven met kerst. De geplande kerstuitgaven zijn gemiddeld €141,- per persoon. Dat is een stijging van 8% ten opzichte van vorig jaar. Deze ontwikkeling past bij de trend van meer lootjes trekken voor kerst. Kerst is natuurlijk ook bij uistek een feest dat je viert met vrienden en familie.”

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief