Resultaten cultuuronderzoek DLIO

Normal mouw nieuwe uniform politie

De resultaten van het KPMG cultuuronderzoek bij de Dienst Landelijke Informatie-organisatie (DLIO) van de Landelijke Eenheid gaan vandaag naar de Tweede Kamer. Dit najaar volgen de uitkomsten van nog meer onderzoeken, waaronder dat van de Inspectie van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Onderzoeken naar signalen van vriendjespolitiek, machtsmisbruik en discriminatie binnen de Landelijke Eenheid.

“Het is pittig om deze kritische rapporten te lezen”, aldus politiechef Jannine van den Berg. “Tegelijkertijd realiseer ik me dat we de uitkomsten goed kunnen gebruiken. De rapporten helpen ons scherp te maken wat we nodig hebben om de manier waarop we binnen onze organisatie met elkaar omgaan te verbeteren. Mijn medewerkers hebben recht op een professionele en veilige werkomgeving en dat gaat niet vanzelf.”

Het KPMG-rapport over DLIO maakt duidelijk dat medewerkers behoefte hebben aan aandacht. Aandacht voor omgangsvormen, afspraken maken met elkaar en de manier waarop de leiding daar sturing aan geeft.

Alle Landelijke Eenheid-medewerkers hebben het rapport vorige week gekregen. De komende weken wordt het in alle teams van DLIO besproken. Hierbij wordt in het bijzonder ingegaan op de deelresultaten per team. Van den Berg: “We hebben vorige jaar al een paar forse ingrepen gedaan. Zo zijn er drie leidinggevenden binnen DLIO vervangen. Nu gaan we op zoek naar wat er nog meer nodig is. Niet alleen binnen DLIO, maar binnen de hele eenheid. Het gezond houden van onze organisatie vraagt een permanente inspanning van de leiding, samen met de medewerkers.”

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief