Primeur tijdens de Nationale Oldtimerdag: Classic Super Cars in de schijnwerpers

Normal editie 35
De 35e editie van de Nationale Oldtimerdag op zondag 16 juni a.s. op de Bataviaboulevard in Lelystad presenteert een opvallende primeur. De grootste oldtimermeeting in de Benelux met ruim 400 deelnemende historische automobielen heeft een indeling in leeftijdsklassen met als einddatum 1970. In de daarop volgende jaren hebben verschillende exclusieve merken modellen op de markt gebracht die tot de verbeelding spreken. De Nationale Oldtimerdag brengt onder de veelzeggende titel ‘Classic Super Cars’ voor de eerste maal een statische line-up met reeks van deze bijzondere modellen.

Merken als Ferrari, Lamborghini, BMW, Aston Martin, Maserati, Jaguar, McLaren en Alfa Romeo presenteerden vele malen op internationale autoshows, zoals de jaarlijkse Auto Salon van Geneve, nieuwe exclusieve en soms extravagante modellen. Auto’s om bij weg te dromen. Het zijn de rijdende visitekaartjes van de automobielindustrie uit de decennia tussen 1970 en 2010. Om dat bijzondere aspect uit de automobielhistorie vorm te geven heeft de organisatie-commissie van de Nationale Oldtimerdag contact gelegd met een aantal vooraanstaande importeurs, handelshuizen, garagebedrijven en collectioneurs om een aantrekkelijke line-up te kunnen samenstellen.

Voorbeelden van classic super cars die in dat programmaonderdeel zijn opgenomen zijn o.a. een Lamborghini Aventador Coupé 2010, BMW M1 Coupé 1980, Maserati 3500 GT 1960 en een Ferrari F430 Scuderia 2007. Daarnaast zijn er enkele nieuwe super car modellen te aanschouwen zoals een Chevrolet Corvette C7 GP Convertible (2018), BMW 850i X-Drive Executive (2019) en een Jaguar F-type R Dynamic (2018).

De deelnemende classic super cars vormen een fascinerend decor aan de boorden van het Markermeer. De Nationale Oldtimerdag is gratis toegankelijk en duurt van 09.00 uur tot 17.00 uur. In de directie omgeving is volop parkeergelegenheid (parkeerterrein Batavia Stad Fashion Outlet).

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief