Nog dit jaar verhoging raadsledenvergoeding kleine gemeenten

Normal gemeenteraad
Nog dit jaar wordt de raadsledenvergoeding in kleine gemeenten (minder dan 24.000 inwoners) verhoogd. Met terugwerkende kracht wordt in 147 gemeenten voor 2442 raadsleden de raadsledenvergoeding verhoogd vanaf de installatie van de nieuwe gemeenteraden op 29 maart 2018.

Ik ben verheugd dat we eindelijk overeenstemming hebben bereikt in het belang van de positie van raadsleden, aldus Jan van Zanen, voorzitter van de VNG. `Zo zorgen we er samen voor dat raadsleden genoeg tijd kunnen vrijmaken om hun raadswerk zo goed mogelijk uit te blijven voeren. Dat is goed voor het raadslid, de raad, de democratie en de inwoners`.

De verhoogde raadsledenvergoeding bedraagt € 959 per maand en is gelijk aan de raadsledenvergoeding in gemeenten vanaf 24.000 - 40.000 inwoners.

Belang raadsleden voorop  Nut en noodzaak van deze verhoging werd al lang door alle betrokken partijen onderschreven. De financiering was het belangrijkste punt. Er is overeenstemming bereikt over de structurele dekking ten laste van het gemeentefonds in het licht van de door de Tweede Kamer aangenomen motie. Voor de VNG staat het belang van raadsleden, die al zo lang wachten, voorop. Robbert Lievense, voorzitter van de VNG-Commissie Raadsleden en Griffiers en bestuurslid VNG: `De VNG zet zich samen met de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden al jaren in voor een beloning van raadsleden die past bij de zwaarte en verantwoordelijkheden van het raadswerk. Ik ben daarom tevreden dat de minister van BZK dit besluit nog dit jaar zal effectueren.`

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief