LeasePlan Bank winnaar Gouden Spaarvarken 2018

Normal leaseplan bank winnaar gouden spaarvarken 2018

Het Gouden Spaarvarken, de prijs voor de best renderende spaarrekening zonder beperkende voorwaarden, is over 2018 toegekend aan LeasePlan Bank met de ‘Flexibel Sparen’ rekening. “In 2015 deelde LeasePlan Bank dezelfde prijs met 3 andere banken, dit keer stak hun rentebeleid met kop en schouders boven de rest uit en mogen ze zich als enige winnaar van het Gouden Spaarvarken noemen”, aldus Jan Scheepers van vergelijkingssite http://www.SpaarInformatie.nl/. Met een effectieve rente van 0,37% over heel 2018 heeft de ‘Flexibel Sparen’ rekening van LeasePlan Bank het hoogste gemiddelde rendement van alle spaarrekeningen opgeleverd. Ook in de actuele top-lijsten staat de rekening stevig op de nummer 1 positie.

De gedeelde tweede en derde plekken worden ingenomen door de internet-rekeningen van KNAB, ASR Bank en Moneyou alle drie met 0,31%. Net zoals in voorgaande jaren bleven ook in 2018 de grootbanken zoals ABN AMRO, Rabobank en ING ver achter. Bij hen daalde de rente dit jaar tot een nieuw dieptepunt van 0,03% een fractie van wat spaarders bij andere banken aan rente krijgen.

Inflatie niet te verslaan door te sparen

De consument zag in 2018 de spaarrente verder dalen. Het ging in 2018 wel in kleinere voorzichtige stapjes dan de jaren daarvoor. Geen enkele bank lijkt happig als eerste de 0% aan te gaan tikken. Wederom is de inflatie gestegen van ongeveer 1,50% in 2017 naar iets boven de 2%. “Door de verder gestegen inflatie is het werkelijk besteedbaar rendement op ons spaargeld negatief (spaarrente minus inflatie). Zelfs door spaargeld voor 20 jaar vast te zetten op een deposito is de inflatie niet te verslaan”, vertelt Scheepers.

2019 omslagjaar voor sparen?

Vergelijkingssite http://www.SpaarInformatie.nl/ reikt het Gouden Spaarvarken voor het tiende jaar op rij uit. Al 7 jaar lang zit de spaarrente in een dalende trend waar het einde niet van in zicht lijkt te zijn. Zoals gezegd lijken banken niet happig om de spaarrente op 0% of zelfs lager te zetten. De toekomst laat zich op financieel vlak vaak lastig voorspellen zeker nu de wereldeconomie een turbulente periode doormaakt. Toch lijkt het rentebeleid in verschillende centrale banken een omslag te maken van stabiel naar kleine verhogingen. Meestal de eerste signalen dat ook de spaarrente weer zou kunnen gaan stijgen, zeker als de inflatie nog verder op gaat lopen.

Mis geen enkele spaarrente verandering: blijf vergelijken

Het is op dit moment nog steeds mogelijk om tegen een rente van 0,35% te sparen terwijl veel mensen hun spaargeld nog bij een van de grootbanken hebben ondergebracht tegen op dit moment 0,03%. “Dat is een verschil van bijna een factor 12 wat een historisch groot verschil is. Vergelijken en overstappen loont dus nog steeds de moeite.”, volgens Scheepers. Om te voorkomen dat consumenten belangrijke veranderingen in spaarrente missen kan men gebruik maken van de gratis dienst http://www.RenteWekker.nl/ die SpaarInformatie aanbiedt en waar consumenten automatisch op de hoogte worden gehouden van renteverschillen tussen de verschillende spaarrekeningen.

[signoff]

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief