ISSD tekent Green Deal voor de zorg

Normal foto 38787
Afgelopen woensdag had ISSD de eer om, in het bijzijn van minister Bruno Bruins (VWS),de Green Deal “Duurzame zorg voor een gezonde toekomst” te mogen tekenen. Daarmee is ISSD één van de eerste partners in digitale transformatie die zich expliciet committeert aan het versnellen van de verduurzaming van de zorg. Dit is belangrijk omdat ook de zorg, een sector die ons na aan het hart ligt, helaas een vrij grote ‘voetafdruk’ heeft, en nog onvoldoende grip op energieverbruik, waterverbruik, uitstoot en afvalproductie. 

Het serieus verkleinen van de voetafdruk is niet eenvoudig, maar met moderne middelen wel haalbaar. Zo laten evaluaties uit het Verenigd Koninkrijk zien dat een structurele reductie in de zorg van 6% per jaar realistisch is. Dat betekent een halvering in minder dan 12 jaar! Met dit wenkende perspectief in zicht, en met onze expertise in zowel het implementeren en optimaliseren van digitale technologie als het verbeteren en transformeren van primaire processen, bedrijfsvoering en samenwerkingscultuur in gedachte, is het tekenen van de Green Deal door ISSD dan ook een stap waar geen seconde over getwijfeld is.

Het commitment aan het versnellen van de verduurzaming van de zorg is dat ISSD zorgorganisaties helpt om duurzaamheid en digitale transformatie als strategische aandachtspunten te combineren en te realiseren. Daarmee geeft ISSD duurzaamheid extra gewicht als drijfveer en leidmotief in de digitale transformatie, naast het verbeteren van de meetbare en merkbare kwaliteit van de zorg, de efficiëntie van de bedrijfsvoering, samenwerkingscultuur binnen en tussen teams, en de wendbaarheid van de organisatie.

Wat kan ISSD concreet voor de zorginstelling betekenen? In eerste plaats de reductie van CO2-uitstoot door het energieverbruik van digitale technologie te optimaliseren (aan de voorzieningenkant en aan de gebruikskant) en door systeemoplossingen te ontwikkelen die zorgprofessionals in staat stelt om middels sensorgestuurde, real-time, inzicht en feedbackloops bewust te worden van, en maatregelen te nemen tegen, onnodig energieverbruik in specifieke zorg- en bedrijfsvoeringsactiviteiten. Eigenlijk net zoals velen van ons thuis al slimme meters en apps gebruiken om verbruik inzichtelijk en beheersbaar te maken.

Daarnaast helpt ISSD graag met het introduceren van groene en duurzame systeemontwikkeling. Door optimaal (her)gebruik van onder andere bestaande softwareapplicaties, interfaces, sensoren, datadragers, terminals en andere apparatuur bevorderen we circulair werken in de zorginstellingen en reduceren we energieverbruik en afvalproductie. Omdat innovatie en digitalisering essentieel zijn, maar niet tegen elke prijs.

Ten slotte is ISSD partner in het zo impactgedreven mogelijk uitvoeren van de digitale transformatie van de zorgorganisatie, waarbij ‘impact’ zowel op het welzijn van de individuele patiënt of cliënt als op de maatschappij als geheel betrekking heeft. ISSD helpt daarbij met effectief programmamanagement en vakkundig advies over onder andere digitale strategie, architectuur, innovatie en regievoering.

Ook geïnteresseerd in de combinatie van serieuze verduurzaming en digitale transformatie? Daag ons uit!

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief