Invers krijgt PSD2 vergunning van DNB

Normal maxresdefault 2
De Nederlandsche Bank heeft op 25 juli 2019 aan Invers, als één van de eerste organisaties in Nederland, een PSD2 vergunning verleend. Hiermee kan Invers een complete financiële analyse-oplossing aan haar Fintech partners bieden. Invers kan nu voor en namens haar partners automatisch banktransacties ophalen vanuit de banken en direct omzetten in een financiële analyse van een huishouden of bedrijf. Wat is PSD2? PSD2 is een nieuwe Europese wet die betalingsverkeer regelt. Via PSD2 kunnen consumenten en bedrijven aan derde partijen toegang geven tot hun betaalrekening. Dat geldt alleen voor partijen die hiervoor een vergunning van De Nederlandse Bank hebben verkregen. En heel belangrijk, toegang krijgen kan alleen met expliciete toestemming van de rekeninghouder zelf. Wat kunnen Invers en PSD2 voor fintechs of financieel dienstverleners betekenen? Toegang tot rekeninginformatie is interessant, maar betaalgegevens worden pas echt relevant wanneer er structuur in wordt aangebracht; nog veel interessanter als er extra informatie aan wordt toegevoegd. Bart den Hollander, CEO Invers: ‘’Met deze vergunning bieden we alle aspecten voor een all-in dienstverlening. We kunnen rekeninginformatie ophalen, verrijken met extra en relevante informatie en op basis daarvan uitgebreide financiële analyses en profielen maken’’. Invers is al jaren de specialist voor het herkennen en interpreteren van banktransacties. Door een gemiddelde verrijking van 95% worden nauwkeurige financiële analyses en sociale profielen samengesteld en bij haar partners afgeleverd. Invers interpreteert en verrijkt de rekeninginformatie met categorieën, tegenpartijen en veel specifieke kenmerken van de inkomsten en uitgaven. Daarnaast kan er worden verrijkt met informatie van andere bronnen, zoals Kadaster, RDW, NIBUD, etc. Enkele voorbeelden met mogelijke toepassingen zien er als volgt uit.
  • PROFIELEN Een kredietverstrekker wil een zo nauwkeurig mogelijk risicoprofiel maken van elke nieuwe klant. Aan de hand van dit profiel krijgt een klant een lagere of juist hogere rente aangeboden voor een lening. Wanneer iemand de afgelopen jaren perfect aan zijn of haar verplichtingen heeft voldaan heeft dit invloed.
  • ANALYSES Een schuldhulpverlener wil aan klanten doorlopend de echte bestedingsruimte op lopende rekeningen tonen. Dat geeft veel meer inzicht dan alleen het saldo, want er wordt al rekening gehouden met bedragen die binnenkort worden afgeschreven.
  • BETAALGEDRAG Een incassobureau berekent hoeveel de werkelijke maandelijkse afloscapaciteit voor een schuld van een klant is. Ze kunnen nu afspraken maken die de klant ook kan nakomen.
  • VOORSPELLINGEN Een verzekeraar ziet dat haar klant een vakantie heeft geboekt, maar nog geen reisverzekering. Op basis hiervan adviseert hij om een kortlopende reisverzekering af te sluiten.

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief