Imane (14 jaar) voor één dag de baas bij Amstelring

Normal baas voor een dag jinc amstelring 2019
Op 14-jarige leeftijd één dag de baas van een bedrijf met ruim drieduizend medewerkers. Imane gaat dat gewoon doen! Op donderdag 24 januari 2019 is zij de JINC Baas van Morgen bij zorgorganisatie Amstelring. Eric Hisgen, voorzitter Raad van Bestuur Amstelring, staat zijn stoel die dag af aan Imane, tweedejaars vmbo-tl leerling van het Calandlyceum te Amsterdam. ‘Een jongere op de stoel van de baas levert twee vliegen in één klap: verfrissende ideeën voor onze organisatie en een wederzijdse onvergetelijke ervaring’. Amstelring doet samen met 100 bedrijven mee aan JINC Baas van Morgen 2019. Jonge leerlingen krijgen de kans om te ervaren hoe het is om als baas aan het roer te staan van een bedrijf. De jongeren laten zien wat zij in hun mars hebben en vooral hoe zij een bedrijf zouden besturen. Als ‘Baas van Morgen’ schuiven ze aan bij vergaderingen, brainstormen en geven hun visie op zaken. De 14-jarige Imane zit in de tweede klas van het Calandlyceum in Amsterdam Nieuw-West. Eric Hisgen is enthousiast over de JINC Baas van Morgen: 'Imane gaat met mij mee op werkbezoek in ons verpleeghuis Leo Polak. Daar maakt ze kennis met de ouderen die er wonen en met verzorgenden en verpleegkundigen. Op jonge leeftijd kennismaken met de zorgsector verbreedt het toekomstperspectief, want er is zoveel mogelijk in de zorg. Het is van groot belang dat jongeren de ouderenzorg van dichtbij zien en leren waarderen, zodat we ook in de toekomst voldoende collega’s hebben.'

Honderd bazen

Een groep van tweehonderd ‘bazen’ uit het hele land doet mee aan deze jaarlijks terugkerende dag van JINC. Onder andere: wethouder Marjolein Moorman (Gemeente Amsterdam), Maurice van den Bosch (OLVG), Lidy Hartemink (Zorggroep Almere), Charles Laurey (ZuidZorg), Jeroen van der Pas (Philadelphia zorg), Anita Arts & Edo Schubert (Flevoziekenhuis) en Edwin Wulf (Argos Zorggroep) stellen voor één dag hun stoel beschikbaar aan een jonge ‘Baas van Morgen’. Amstelring was in 2016 de eerste ouderenzorgorganisatie die aan JINC Baas van Morgen deelnam.

Over JINC

JINC helpt jongeren van 8 tot en met 16 jaar op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt: door beroepsoriëntatie op de werkvloer, het aanleren van (sociale) vaardigheden en het aanbieden van workshops over ondernemerschap. JINC is in 2003 opgericht in Amsterdam. JINC heette toen nog Campus Nieuw West en was voornamelijk actief in Amsterdam Nieuw West. Campus startte haar activiteiten met steun van vijf initiatiefnemers: Gemeente Amsterdam, Sigra (samenwerkende instellingen in de gezondheidszorg), Kamer van Koophandel Amsterdam, woningbouwcorporaties die in Amsterdam Nieuw West actief zijn en Stichting DOEN!

Voor kinderen met dromen en talent

In Nederland groeien meer dan 600.000 kinderen op in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Zij hebben dromen en talenten, maar vaak ontbreekt het hen aan een waardevol netwerk, de juiste vaardigheden en kennis over beroepen. Daardoor is een goede start op arbeidsmarkt voor hen niet vanzelfsprekend. Met het bedrijfsleven en onderwijs geeft JINC deze kinderen kans op een betere toekomst. Daniël Roos, directeur JINC: 'Tijdens JINC ‘Baas van Morgen’ ervaren honderd kinderen hoe het is om de baas te zijn. Zij doen een waardevol contact op voor het leven en zien van binnenuit hoe een bedrijf werkt. Een ‘super bliksemstage’ waarmee de bazen van Nederland laten zien hoe belangrijk het is om te investeren in ál het talent van morgen.' [signoff]

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief