Hypotheekrente 10 jaar vast onder 1 procent

Normal hypotheekrente

De hypotheekmarkt doet de laatste jaren dingen die economen eerder nooit voor mogelijk hadden genomen. Waar vijf jaar geleden al werd geroepen dat de rente historisch laag en werd verwacht dat deze snel weer zou stijgen, is deze de afgelopen jaren alleen nog maar lager geworden. Begin 2020 bood een hypotheekverstrekker al een hypotheek met een rente net onder de een procent bij een rentevaste periode van tien jaar. Dat is nu weer het geval.

Tweede keer dit jaar een zeer lage hypotheekrente

Woonnu biedt momenteel een hypotheek aan met een rente van 0,99 procent, bij een rentevaste periode van tien jaar. Het is de tweede keer dit jaar dat er een hypotheek aangeboden wordt met een rente van minder dan een procent wanneer de hypotheekrente tien jaar lang vastgezet is. Hiermee heeft de hypotheekrente weer het niveau voorafgaand aan de coronacrisis bereikt. Dit werd ook wel verwacht, aangezien ook eerder in september al bij een flink aantal hypotheekverstrekkers renteverlagingen werden doorgevoerd. Op de financiële markten heerst - zelfs met de onzekerheid door de coronacrisis – een relatieve rust. Hierdoor konden hypotheekverstrekkers zich weer meer richten op concurrentie. 

Voorwaarden bij een hypotheek met zeer lage rente

Voor de aangeboden hypotheek van Woonnu met een rente onder de een procent komt echter niet zomaar iedereen in aanmerking. Er zijn een aantal voorwaarden aan verbonden, zoals vaak geldt bij zeer lage hypotheekrentes. Bij Woonnu speelt vooral mee hoe energiezuinig je woning is. Hoe energiezuiniger, hoe lager de rente. De hypotheek met de rente net onder de een procent is alleen af te sluiten voor woningen met een energielabel A. 

Ook nieuwe laagste rente voor geld lenen

Het Europese monetaire beleid heeft niet alleen gezorgd voor wederom een zeer lage hypotheekrente. Ook geld lenen is bij een aantal aanbieders iets goedkoper geworden. In het tweede kwartaal van dit jaar was het een tijdje rustig met rentewijzigingen voor leningen. Veel geldverstrekker hielden mogelijk hun adem wat in om de gevolgen van de coronacrisis af te wachten. Nu zoals gezegd op de financiële markten de rust weer wat is teruggekeerd, is dit ook terug te zien in de rente voor geld lenen. 

Bij Defam konden consumenten al vanaf 1 juli een persoonlijke lening afsluiten met een rente vanaf 3,7 procent. In navolging daarvan heeft ook BNP Paribas de leenrente verlaagd. Zij durven het aan zelfs nog scherper te concurreren, en bieden een persoonlijke lening met een rente vanaf 3,6 procent aan. Dit is de nieuwe laagste rente voor geld lenen in ons land. 

Voorwaarden bij een lening met zeer lage rente

Net zoals bij hypotheken gelden er echter ook hier aparte voorwaarden als je in aanmerking wil komen voor de laagste rente. Dergelijke leenrentes gelden namelijk alleen bij een leenbedrag van minimaal 50.000 euro. Dat is vrij veel voor een consumptief krediet, zelfs wanneer rekening wordt gehouden met het feit dat deze leningen vaak voor grote uitgave zoals een auto of camper worden gebruikt. Voordeel bij een persoonlijke lening is wel dat je de zekerheid hebt van een vast maandbedrag.

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief