Hoe sluit je een sim only abonnement af

Normal pexels photo 359757
Afbeelding: Tofros.com

Sim only abonnementen zijn altijd handig voor mensen die al een goede telefoon in gebruik hebben maar op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden. Maar voordat je weet welke je moet hebben zijn er een paar dingen die belangrijk zijn om van te voren te weten.

Waar kan ik uit kiezen?

Veel providers hebben pakketten en mogelijkheden om je bundel zelf samen te voegen. Bij pakketten zijn er mogelijkheden uit een samenstelling van data (in gigabyte), belminuten en aantal Sms-berichten. De contractduur varieert vaak ook. Wanneer je je bundel zelf samenstelt heb je precies wat jij wilt maar kom je soms ook duurder uit. In sommige gevallen is het dan zelf goedkoper om een pakket te kiezen waar meer in zit dan je eigenlijk wilt. In dit geval krijg je meer voor de prijs van de goedkoopste sim only.

Verschillen tussen deze pakketten

De verschillen liggen in de hoeveelheid die je krijgt en de contractduur. Daarom is het heel belangrijk om te bedenken waar je over twaalf maanden staat en hoeveel het dan zou kosten om hetzelfde af te sluiten. Zo wordt kun je makkelijk vinden wat de goedkoopste sim only abonnement voor jou is. Het is ook handig om uit te zoeken waarom je de hoeveelheid data, belminuten en berichten nodig hebt die je afsluit.

Welke abonnement past het beste bij mij?

Welk abonnement het best is voor jou hangt af van de intensiteit van gebruik van de telefoon buiten bereik van wifi en waarvoor je het nodig hebt. Omdat er geen glazen bol tot mijn beschikking staat zal ik meerdere scenario’s beschrijven om een idee te geven van het beste bij je past. Sms berichten laat ik buiten bedrijf omdat het aardig makkelijk is om terug te kijken hoeveel je dat doet op een maandelijkse basis. Het is echter wel handig om wat ruimte in te calculeren in je bundel.

Voor jongeren die veel gebruik maken van hun telefoon en niet overal wifi hebben wordt minimaal vijf (5) gigabyte data en veel belminuten geadviseerd.

Voor werkenden is een onbeperkt aantal minuten bellen een must-have. Je kunt niet controleren wanneer er een crisis is op werk en wanneer je veel moet gaan bellen. Data is minder belangrijk omdat je voornamelijk tussen werk en huis gaat.

Voor gepensioneerden is data niet belangrijk. Uit ervaring hebben zij nauwelijks behoefte aan data maar wel aan belminuten. Maar omdat veel mensen alsnog een huistelefoon hebben hoeft dit beperkt te blijven.

Hopelijk heeft dit je geholpen om je sim only keuze te maken!

 

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief