Heb je geld nodig? Lees waarom lenen interessant kan zijn

Normal pexels photo 461077
Afbeelding: Pixabay

Steeds vaker hebben consumenten bij de aanschaf van een auto de mogelijkheid om voor een leaseconstructie te kiezen. Een nieuwe auto kost veel geld en de meeste mensen hebben dat geld niet zomaar ineens beschikbaar. Autodealers verleiden de klant dan door middel van een leaseconstructie. Je betaalt een ogenschijnlijk gering bedrag per maand en verder hoef je zelf alleen nog maar te tanken. Klinkt mooi, maar is dat eigenlijk wel zo mooi? Geld lenen is in de meeste gevallen een veel interessantere optie.

De voordelen van lenen

Natuurlijk kennen we allemaal de waarschuwing dat geld lenen geld kost. En meestal is dat ook zo, want over het geleende bedrag moet rente worden betaald. Toch biedt geld lenen, zeker in deze tijd, best wel wat voordelen:

  • De rente staat de laatste tijd tamelijk laag. Dit houdt in dat je dus een behoorlijk bedrag kunt lenen zonder jezelf direct voor grote kosten te plaatsen. Laat je natuurlijk wel altijd goed voorlichten over de kosten die je moet betalen en zorg ervoor dat je altijd goed in staat bent om aan je betalingsverplichtingen te voldoen. Vraag om een compleet overzicht van alle kosten, zodat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan.
  • Als je de lening inderdaad gebruikt voor een auto of een dergelijke grote aankoop, dan ben je na het traject van aflossingen eigenaar van je aankoop geworden. Wanneer je had gekozen voor een leaseconstructie, was je voor dezelfde auto veel meer geld kwijt geweest en was je aan het eind van de rit alsnog geen eigenaar, zodat je dus in feite op dat moment met lege handen staat. Je kunt op dat moment niet profiteren van de restwaarde van je aankoop.
  • Een groot voordeel van geld lenen is natuurlijk dat je direct over het benodigde bedrag kunt beschikken. Dat is tegelijk ook de grootste valkuil, want daardoor voelt het als een heel gemakkelijke optie. Het kost echter dezelfde moeite als wanneer je het geld door te sparen bijeen zou brengen. Het enige verschil is dat je nu als het ware met terugwerkende kracht aan het sparen bent, zodat je de gewenste aankoop direct kunt doen. Je profiteert dan dus ook meteen van dat wat je gekocht hebt. Maar het geld moet natuurlijk wel weer terug. Ga je een lening aanvragen, houd dit laatste dan altijd goed in gedachten.

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief