Groenewegen wint soeverein eerste etappe Duinkerke na sterke lead out

Normal corvos 00030995 063
Dylan Groenewegen heeft op soevereine wijze de eerste etappe gewonnen in de Vierdaagse van Duinkerke. De Amsterdammer wist in Condé-sur-l`Escaut het werk van Team Jumbo-Visma perfect af te ronden. Zijn lead out man Mike Teunissen maakte de zegetocht compleet door derde te eindigen. Amund Jansen was met een negende plaats nog een derde Team Jumbo-Visma-renner in de top tien.

Voor Groenewegen, die zijn rentree maakte na zes weken zonder wedstrijden, is het zijn zesde zege van het seizoen. Voor Team Jumbo-Visma de vijftiende.

In de etappe was het hectisch in het begin door waaiervorming. Na de hergroepering werd het tempo gedrukt en konden er vier renners wegrijden. Door toedoen van Maarten Wynants werden de vier in de laatste vijf kilometer ingelopen. Groenewegen raakte zijn lead out even kwijt, maar kwam snel terug. Teunissen trok vervolgens hard door, waarna Groenewegen het afmaakte.

“We hadden de laatste kilometer goed verkend. We hadden van tevoren de beelden goed bestudeerd, dus we wisten wat er ging komen”, aldus Groenewegen. “De finale was erg hectisch en smal. Door een valpartij raakte ik mijn lead out even kwijt, maar kon snel terugkeren. De ploeg trok daarna zo hard door dat er gaten vielen. Ik ben blij dat ik het heb kunnen afmaken. Dat Mike derde wordt, is helemaal top. Wel moest ik er in het begin weer even inkomen. Na zes weken geen wedstrijden voel je dat wel in je benen.”

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief