Groenewegen sprint ondanks val naar etappezege in ZLM Tour

Normal team jumbo visma
Dylan Groenewegen heeft de eerste etappe gewonnen in de ZLM Tour. De renner van Team Jumbo-Visma sprintte in Heinkenszand soeverein naar de zege ondanks een valpartij in de laatste tien kilometer. Zijn ploeggennoot Jos van Emden behield de leiding in het klassement. Groenewegen is leider in het puntenklassement.  Voor Groenewegen is het zijn negende zege van het seizoen, de zevenentwintigste van Team Jumbo-Visma.

De etappe met start in het Belgische Bredene leek aanvankelijk onder controle voor Team Jumbo-Visma. Een kopgroep van vier kreeg maximaal drie minuten voorsprong en er leek geen vuiltje aan de lucht voor de mannen van Nico Verhoeven. Bij het uitrijden van ’s Heerenhoek ging Groenewegen hard onderuit. Met behulp van zijn ploeggenoten wist hij snel terug te keren en het werk van zijn team te belonen.

“Uiteindelijk is het een sprint uit het boekje, maar ik was liever niet gevallen”, aldus Groenewegen. “Maar dat hoort bij wielrennen. Gelukkig is het allemaal zonder erg: alleen wat oppervlakkige schaafwonden. De ploeg heeft vandaag heel hard gewerkt voor zowel de sprint als voor het klassement. Ik moet de jongens bedanken, want we hebben heel hard moeten rijden om terug van voren te geraken. We deden dat op het juiste moment en ik kon het mooi afmaken. Dit is een bevestiging dat we na een zware stage in de goede richting zitten naar de Tour toe. Dan is de ZLM Tour een prima koers om de leadout verder te finetunen.”

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief