Büchli is wereldkampioen Keirin

Normal unavailable image
In de finale van het wereldkampioenschap is Matthijs Büchli in zijn gouden missie geslaagd. In de A-finale versloeg Büchli zijn concurrenten op overtuigende wijze en won hij zijn eerste individuele wereldtitel.

Met deze titel is Büchli nu in 24 uur tweemaal wereldkampioen geworden, nadat hij woensdag de teamsprinttitel prolongeerde met de Nederlandse selectie. Hij zag de Keirinfinale volgens plan verlopen en wist daarmee de gouden plak die hij al zo lang zocht, binnen te halen: “Dit is de perfecte revanche voor Apeldoorn. Alles wat daar verkeerd ging, kwam hier in de finale perfect bij elkaar. Ik reed eigenlijk een slechte kwalificatieronde, waardoor ik naar de herkansingen moest. Gelukkig reed ik daar goed, waardoor ik samen met Theo door kon naar de kwartfinale.

"Toen ik uiteindelijk in de finale stond, wist ik dat niks anders dan de overwinning zou tellen. Ik had in de eerste rondes al een hoop energie verspeeld, dus als ik zou willen winnen, moest dat van mijn sprint komen. Dat betekent dat je lang moet wachten, maar dat verliep goed. Matthew Glaetzer ging aan en daarna ook Bötticher, waardoor ik in een zetel naar de streep gebracht werd. Ik kon er op precies het goede moment overheen springen en winnen.” Büchli heeft morgen een dag rust, voordat zijn tweedaagse sprinttoernooi op zaterdag begint.

Theo Bos reed donderdag in de halve finale een kenmerkende rit van kop af, maar dit leverde hem geen plek op in de A-finale. In de B-finale reed Bos naar een elfde plek. Hij gaat zich nu klaarmaken voor de kilometer tijdrit van vrijdag, waar hij verwacht om voor de medailles te strijden.

Van Riessen en Degrendele missen medailles op sprint

Het sprinttoernooi voor de dames levert geen medailes op voor Laurine van Riessen en Nicky Degrendele. Beide dames redden de halve finales niet en rijden geen finales om goud, zilver of brons. De focus verschuift nu voor zowel Van Riessen als Degrendele naar het Keirintoernooi van zondag, waar allebei met recht tot de favorieten behoren.

De wereldkampioenschappen gaan 1 maart door met onder andere de kilometer tijdrit bij de heren, waar Theo Bos zal starten.

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief