Alles wat je moet weten over de nieuwe iPhone 12 en iPhone 12 Pro

Normal pexels tracy le blanc 607812
Afbeelding: Pexels

Op 13 oktober heeft Apple de nieuwste flagship modellen, de iPhone 12 en iPhone 12 Pro, geïntroduceerd. Ook de iPhone 12 mini en iPhone 12 Pro Max zullen binnenkort beschikbaar zijn voor verkoop. Voor eenieder die geen geavanceerde Pro camera eigenschappen nodig heeft zijn de iPhone 12 en de iPhone 12 mini ideaal. Het zijn de eerste modellen van Apple die een mogelijkheid bieden voor een verbinding met het 5G netwerk, al duurt het nog tot 2022 tot een snelle verbinding mogelijk is met 5G netwerk frequenties in Nederland, gezien tot die tijd deze frequenties nog in gebruik worden genomen door de Nederlandse veiligheidsdiensten.

De iPhone 12 is de opvolger van de iPhone 11, en heeft een scherm van 6,1 inch, net zoals de iPhone 12 Pro. De iPhone 12 Pro Max heeft een scherm van wel 6.7 inch. De iPhone 12 mini is met een scherm van 5,4 inch de kleinste iPhone die op de markt is gebracht sinds de iPhone SE in 2016. Naast de scherm grootte en de batterijduur hebben de iPhone 12 en de iPhone 12 mini dezelfde technische eigenschappen. Hierdoor is de iPhone 12 mini ideaal is voor mensen die de telefoon het liefst met één hand willen bedienen. In tegenstelling tot de iPhone 11 heeft de nieuwe iPhone geen afgeronde zijkanten meer, maar heeft het vlakke zijkanten, zoals we die nog kennen van de iPhone 4. Bovendien is het scherm vier keer extra krasbestendig gemaakt door het gebruik van een Ceramic Shield, een materiaal dat een stuk harder is dan dat van eerdere modellen. Het scherm van alle vier de modellen heeft een Super Retina XDR OLED

De iPhones kunnen niet alleen opladen door middel van de lightning aansluiting, maar ook kunnen ze draadloos opladen met het nieuwe MagSafe systeem. Hierbij kan de lader door middel van magneten eenvoudig vastgeklikt worden aan de achterkant van de iPhone. Door de magneten zit de lader altijd precies op de juiste plek om optimaal te kunnen opladen, tot een laadsnelheid van wel 15W. Bovendien biedt het MagSafe systeem vele mogelijkheden voor accessoires, zoals laadstations, selfiesticks en powerbanks.

Naast het formaat is het grote verschil tussen de iPhone 12 (mini) en de iPhone 12 Pro (max) is de kwaliteit van de camera. De camera van de iPhone 12 en de iPhone 12 mini zijn hetzelfde en hebben twee lenzen, maar de iPhone 12 Pro heeft een extra lens en kan verder zoomen, en de iPhone Pro Max kan met 3 lenzen nóg verder zoomen. Daarnaast hebben alle vier iPhone 12 modellen een nachtmodus voor alle lenzen. Bovendien heeft de iPhone 12 Pro (Max) een LiDAR scanner: Light Detection and Ranging scanner. Hiermee kan de omgeving gescand worden waardoor de afstand tot objecten of andere personen in je omgeving berekend kan worden. Dit wordt onder andere gebruikt bij zelfrijdende auto’s, en de NASA gebruikt het zelfs voor landingen op Mars. Door de scanner in de iPhone kan het focussen van de camera in het donker wel 6 keer sneller gaan, en worden portretfoto’s nog mooier. Ook zorgt het voor een verbetering van de AR-functies van het toestel. Zo kan je bijvoorbeeld automatisch iemands lengte opmeten of kun je met bepaalde apps zien hoe een ander soort behang of andere meubelen eruit zouden zien in je eigen huis.

De vier modellen beschikken over de snelste processor in iPhones tot nu toe: de Apple A14 Bionic Chip. Bovendien zijn de iPhones SIM-lock vrij, wat betekent dat je zelf kunt kiezen welke provider het meest geschikt is voor jouw voorkeuren. Het goedkoopste telefoonabonnement met een iPhone 12, 12 Pro (Max), of 12 Mini kun je hier vergelijken. De iPhone 12 is beschikbaar in de volgende modellen:

  • iPhone 12 mini: vanaf €809
  • iPhone 12: vanaf €909
  • iPhone 12 Pro: vanaf €1.159
  • iPhone 12 Pro Max: vanaf €1.259

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief