35-jarige man uit Beuningen veroordeeld voor mishandelen ex-vrouw

Normal rechter
De rechtbank veroordeelt een 35-jarige man uit Beuningen voor het meerdere keren mishandelen en het bedreigen van zijn – inmiddels - ex-echtgenote. Voor het plegen van deze feiten legt de rechtbank een taakstraf van 60 uur aan hem op. De man werd ook verdacht van het mishandelen van zijn dochter. De rechtbank spreekt hem hiervan vrij wegens gebrek aan steunbewijs. De mishandelingen en bedreiging vonden plaats tussen 3 juli 2016 en 10 juni 2017. Dit deed de man onder andere door zijn ex-vrouw te slaan en haar een bedreigend Whatsapp-bericht te sturen.

Strafoplegging

De rechtbank houdt er bij de strafoplegging rekening mee dat de mishandelingen en bedreiging veel impact op zijn ex-echtgenote heeft gehad en tot gevoel van onveiligheid heeft geleid. Daarnaast houdt de rechtbank ook rekening met het forse tijdsverloop tussen de feiten en de vervolging.

Vrijspraak mishandeling dochter

De ex-vrouw heeft ook aangifte tegen de man gedaan van mishandeling van hun dochter. De man ontkende dit. Hierdoor is voor een bewezenverklaring naast de aangifte steunbewijs nodig. De rechtbank volgt de officier van justitie en de advocaat van de man dat dit steunbewijs ontbreekt. Daarom spreekt de rechtbank de man vrij voor het mishandelen van de dochter.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding van 500 euro aan zijn ex-vrouw betalen.

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief