171.667 nieuwe registraties voor .eu-extensie

Normal eu
EURid, de beheerder van de .eu- en .ею-domeinen, heeft zijn Vooruitgangsrapport voor Q4 2018 over de status van de extensies .eu en .ею gepubliceerd. Hoogtepunten van Q4:
  • Er werden 171.667 nieuwe domeinnamen geregistreerd;
  • Portugal staat bovenaan de lijst van snelst groeiende landen met een groei van +13,2%.
  • Het gemiddelde vernieuwingspercentage was 77%, een stijging van 3% sinds Q3;
Het totale aantal registraties is afgenomen van 3.747.879 op het einde van Q3 naar 3.684.750 op het einde van Q4. Dat kan verklaard worden door de extra maatregelen van EURid om het misbruik van domeinnamen binnen de .eu-webruimte aan te pakken, waardoor in oktober alleen al meer dan 36.000 geschorste domeinnamen werden ingetrokken. Bovendien is het mogelijk dat de onzekerheid rond de Brexit en de .eu-extensie een rol heeft gespeeld in deze algemene daling. Volg de specifieke Brexit-webpagina van EURid voor updates. Ontwikkelingen in Q4: Een belangrijke ontwikkeling in Q4 was de bekendmaking van de winnaars van de .eu Web Awards 2018. In het totaal verzamelden de ruim 130 genomineerden meer dan 9.500 stemmen tijdens de nominatie- en stemperiode voor de vijfde editie van de .eu Web Awards. De finalisten woonden het gala van 21 november 2018 bij, waar de winnaars werden onthuld. Een andere belangrijke ontwikkeling in dit kwartaal was de verdere deelname van EURid aan CodeWeek. Om een gunstige invloed uit te oefenen op de hedendaagse jeugd, bouwde EURid voort op zijn inspanningen van vorig jaar door nog meer workshops en interactieve sessies te organiseren om kinderen te laten kennismaken met de beginselen van coderen en programmeren.

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief